Opavský stadion přináší ženské reprezentaci štěstí

13. 4. 2016
Redakce | Foto: Deník / Petr Widenka

O P A V A - Česká fotbalová reprezentace žen si opavskou destinaci oblíbila. Děvčatům se ve Slezské metropoli líbí a navíc se jim na Městském stadionu daří i výsledkově. Po vítězství 6:0 nad Estonskem, výběr trenéra Stanislava Krejčíka porazil ve středu v kvalifikaci o postup na Mistrovství Evropy Gruzii 4:1. Dvěma góly se blýskla jedna z největších hvězd týmu a opora pražské Sparty Lucie Martínková.

Český tým byl po celý zápas lepší, zaslouženě vyhrál, ale krom toho spálil ještě celou řadu stoprocentních šancí.

„Utkání probíhalo podle scénáře, který jsme očekávali. Chtěli jsme si vytvořit počáteční tlak, dát v prvních minutách branku, což se nám nakonec podařilo. Věřil jsem, že do poločasu ještě další góly přidáme, ale zdálo se mi, že patnáct minut před poločasem jsme polevili v koncentraci. Nakonec soupeř snížil. Naštěstí na začátku druhého dějství jsme dali gól a vzápětí další. Škoda, že se nám nepodařilo náskok ještě navýšit, stoprocentní šance k tomu byly,“ řekl kouč národního týmu Stanislav Krejčík a pokračoval: „Do Opavy jezdíme rádi. Skvěle je tady o nás postaráno. Navíc máme možnost trénovat na kvalitních plochách, skvěle bylo připraveno hlavní hřiště. Přál bych si, abychom v Opavě mohli hrát v budoucnu znova,“ zdůraznil šéf reprezentační lavičky. „Potěšili mě diváci, kterých přišlo hodně,“ dodal.

Obdobně mluvily i jeho svěřenkyně. „Na Opavu nedám dopustit,“ svěřila se po utkání kapitánka národního týmu Lucie Martínková. „Cítíme se tady dobře, parádní stadion, dobrá atmosféra na tribunách, prostě je to tady fajn. Už, když jsme tady hrály proti Estonsku, tak jsme si to pochvalovaly,“ řekla opora pražské Sparty.

Česká Republika – Gruzie 4:1 (2:1)

Branky: 3. Martínková, 13. Zakaidzeová (vla.), 51. Voňková, 57. Martínková – 45+1. Schirtladzeová. Rozhodčí: Nielsen – Abidgraad, Christensen. ŽK: Martínková - Schirtladzeová, Todadze, Danelia Diváků: 786.

Česká republika: Bednaříková – N. Sedláčková (54. Dlasková), Necidová, Bertholdová, J. Sedláčková – Ivanicová, Cahynová (78. Bužková), Svitková – L. Martinková, Voňková, Chlastáková (61. Bartoňová). Trenér: Stanislav Krejčík.


sdílet