Povedený triangl v Městských sadech

25. 4. 2016
Redakce

O P A V A - V neděli 24.4. hostila přípravková mužstva Slezského FC na svém hlavním stadionu zajímavé soupeře. Do Opavy zavítal polský GKS Piast Gliwice a nedaleký FK Fotbal Třinec. Celé dopoledne se týkalo fotbalu dětí, přesněji kategorií U9, U10 a U11.

„Akce tohoto typu, které nazýváme Triangl, se snažíme maximálně využívat už zhruba třetím rokem. Většinu těchto akcí jsme odehráli na hlavním hřišti SFC Opava, což je pro kluky samozřejmě obrovský zážitek. Nespornou výhodou Trianglu je, že dokážeme nabídnout dětem adekvátní minutáž na hřišti, oproti jejich čekání na utkání. Proto v poslední době ustupujeme od klasických turnajů,“ vysvětluje šéftrenér opavských přípravek Jan Hruška mladší.

„Na turnajích se většinou potká spoustu soupeřů, tím pádem se krátí herní čas a více se stojí a kouká, než hraje. Obecně platí, že čím více soupeřů během jedné akce, tím hůře. Naše triangly už navštívila řada výborných soupeřů, ať už polská Wroclaw, slovenská Senica či olomoucká Sigma a další kvalitní protivníci, kteří našim dětem nabízejí možnost srovnání, zda v tréninku pracujeme správně. Za posledních několik let jsme udělali obrovský pokrok a také s těmito soupeři se bez problémů dokážeme porovnávat. Velký dík patří trenérům mládeže, kteří se dětem ve svém volném čase věnují,“ dodává Hruška.


sdílet