Patnáctka se představila na Premier Cupu

29. 4. 2016
Redakce

O P A V A - Před nedávnem se v tréninkovém centru pražské Sparty na Strahově uskutečnil prestižní turnaj určený starším žákům kategorie U-15 s názvem Premier Cup. Poprvé v historii klubu se na něj kvalifikovala také naše patnáctka. I přes nezdar co se konečného umístění týče, to byla pro svěřence trenéra Radovana Moronga velmi cenná zkušenost. Celkově skončili dvacátí.

Mladí Opavané se na tuto vrcholnou akci dostali díky výsledkům a bodům z podzimní části mistrovské soutěže. Organizace turnaje byla na vysoké úrovni. Všechny týmy byly ubytovány v hotelu Pyramida, jenž se nachází nedaleko sparťanského tréninkového centra. Po rozlosování do skupin se během dvou dnů odehrály zápasy o postup mezi osm nejlepších. Účast na evropském šampionátu ve Finsku si přitom mohl zajistit pouze vítěz. Do další části turnaje se naši mladíci bohužel nepodívali.

„Mohli jsme se konfrontovat s těmi nejlepšími celky v pojetí různých herních stylů a rozestavení. Rozdíl mezi námi a špičkou byl jednoznačně v somatotypu hráčů, taktické vyzrálosti, vyšší míře sebevědomí a v neposlední řadě také větším počtu vítězných typů v daném mužstvu,“ popisoval Radovan Morong a jedním dechem dodal:

„Ve většině utkání jsme dokázali udržet herní tempo poločas nebo větší část hry, ale srážely nás obrovské individuální chyby v defenzivě a nemalý podíl na inkasovaných brankách měli oba gólmani. Při zkrácené hrací době 2 x 20 minut se těžko dotahoval nepříznivý výsledek. Pozitivním faktorem byly určité fáze hry, kterými jsme kromě duelu s Hradcem a Žilinou dokázali soupeře předčít. Již zmiňované důvody nám však nedovolily dotáhnout zápas do vítězného konce. Poznatky určitě využijeme pro naši další práci.“

Výsledky SFC Opava U-15:

SFC – Hradec Králové 1:5
SFC – Ružomberok 0:2
SFC – Žilina 0:2
SFC – Košice 1:1
SFC – Michalovce 1:2
SFC – B. Bystrica 2:2.

Celkové umístění SFC: 20. místo.
Účast na turnaji: 20 týmů – 5 týmů z Čech, 5 týmů z Moravy a 10 týmů ze Slovenska.


sdílet