Znojmo se trápí, do Opavy přijede hrát o malou naději

20. 5. 2016
Redakce

O P A V A – Poslední domácí zápas v letošní sezoně je tady! Fotbalisté Slezského FC se s opavským publikem rozloučí v <b>sobotu 21. května od 17 hodin</b>, kdy na svém stadionu přivítají Znojmo, které ještě nesložilo zbraně v boji o postup do Synot ligy.

Po podzimní části to vypadalo, že znojemští fotbalisté míří do ligy. Jenže na jaře se začaly dít věci a celek vedený bývalým Opavákem Radimem Kučerou začal ztrácet, z posledních tří kol vytěžil jen jeden bod. Vrcholem byla úterní domácí porážka s Vlašimí v poměru 0:4. Jihomoravané ztrácejí na druhý flek tři body, navíc s Karvinou mají horší vzájemnou bilanci.

Radim Kučera a vlastně i Petr Uličný nejsou jedinými, kdo má v klubu opavskou minulost. Velmi dobré služby odváděl v Městských sadech stoper Radek Mezlík, o kterého se tehdy zajímala i Žilina, nakonec zamířil do Slovácka. Velkou postavou znojemského výběru je sedmadvacetiletý záložník Radim Nepožitek, který hrával v Opavě v sezoně, kdy poprvé sestoupila do MSFL. Nějaký čas strávil ve slezské metropoli i Petr Vavřík.

Mezi velké opory Jihomoravanů lze zařadit bezesporu devětadvacetiletého záložníka Tomáše Oklešťka. Jeho fotbalový životopis je pestrý. Odchovanec Brna má doma stříbrnou medaili z mistrovství světa dvacítek. Zahrál si za bulharský Minjor Pernik, v Česku vedle Zbrojovky kopal ligu i v Jablonci.

Stříbrem ze zmiňovaného mistrovství světa se může pochlubit i obránce Tomáš Cihlář, jenž má za sebou štace v Jihlavě a Třinci. Zajímavou postavou je také David Helísek, obránce, který prošel Baníkem, Dunajskou Stredou, Jihlavou nebo si zahrál třetí řeckou ligu v barvách Lamia FC.

Znojmo se může pyšnit silnou útočnou dvojicí. Góly umí dávat jak Rostislav Šamánek, tak Libor Žondra, fotbalista, jenž hrával i v Hlučíně. A tyto dva doplňuje chorvatský útočník Stijepo Njire.

Opava má Znojmu co vracet. V pátek třináctého listopadu Slezané na hřišti svého sobotního soupeře prohráli 1:3. Za domácí se trefili Žondra, Šumbera a Njire, jediný gól Baránkova výběru vstřelil Nemanja Kuzmanovič.

Sobotní utkání začíná v 17 hodin a bude z něj připraven také textový on-line přenos.


sdílet