V Opavě se uskuteční velký fotbalový turnaj

14. 6. 2016
Redakce

O P A V A – E.ON Junior Cup 2016. Takový je název turnaje, který se v neděli 19. června uskuteční ve fotbalovém areálu SFC Opava za Koupalištěm. Jedná se o největší soutěž desetiletých fotbalistů v České republice.

Finalisté kvalifikačních bojů si zajistí postup do Velkého finále, jež od 2. do 4. proběhne na energeticky úsporném E.ON Stadionu v Roudném nedaleko Českých Budějovic

Jak už z názvu celé akce vyplývá generálním partnerem a hlavním pořadatelem je energetická skupina E.ON. Na organizaci se budou podílet i činovníci našeho klubu.

Opavského kvalifikačního turnaje se zúčastní celkem šestnáctka mužstev, která se rozdělí do dvou základních skupin. Jeden zápas přitom bude trvat dvacet minut.

Do vyřazovacích bojů postoupí čtyři nejlepší, všichni jdou rovnou do semifinále, v němž se utkají podle klasického modelu. První tým z jedné skupiny hraje s druhým mužstev z té druhé. V neděli se v Opavě bude hrát celkem na čtyřech hřištích.

Program odstartuje v 9 hodin ráno, slavnostní vyhlášení by mělo proběhnout mezi 16.00 až 16.20. Dodejme ještě, že jednotlivé celky budou hrát se sedmi hráči v poli a brankářem. Fotbalisté mohou být potrestáni dvouminutovým vyloučením anebo i do konce zápasu. Záleží na míře provinění.

Základní skupina A: TJ Spartak Budišov nad Budišovkou, FK Bospor Bohumín, Fotbal Třinec, SK Brušperk, Tatran Jakubčovice, FK Jeseník, FK Slavia Orlová Lutyně, MFK Karviná.

Základní skupina B: SK Slavie Třebovice, FK Stará Bělá, MFK Vítkovice, ŠSK Bílovec, FC Hlučín, Juventus Bruntál, FK Vigantice, TJ Velká Polom.

Další podrobnosti o turnaji v přiloženém souboru (formát .pdf)


sdílet