FOTO: E.ON Junior Cup ovládly Vítkovice

20. 6. 2016
Redakce

O P A V A – Fotbalová hřiště za Koupalištěm v Opavě se o minulém víkendu stala dějištěm kvalifikačního turnaje desetiletých fotbalistů s názvem E.ON Junior Cup. V konkurenci šestnácti družstev nejlépe obstál tým Vítkovic.

Ve slezské metropoli se hrálo opravdu o hodně, protože finalisté se probojovali na finálový turnaj do Roudného nedaleko Českých Budějovic, který se uskuteční od 2. do 4. září.

Podle konečného pořadí v základních skupinách se vyprofilovala čtveřice mužstev, jež postoupila do vyřazovacích bojů. A to konkrétně do semifinále. Zbylá mužstva se střetla v zápasech o konkrétní umístění.

V prvním semifinálovém klání na sebe narazil Budišov nad Budišovkou a Velká Polom, přičemž prvně jmenovaný celek zvítězil 2:0. Druhé semifinále se stalo kořistí Vítkovic. Ty s přehledem v poměru 5:0 porazily Karvinou.

Vítkovičtí s Budišovem si tedy jako finalisté zajistili účast na turnaji v Roudném. V souboji o celkové prvenství byl lepší vítkovický celek, jenž zvítězil 3:0. Duel o bronz mezi Velkou Polomí a karvinským výběrem dospěl až k penaltám. Velkopolomští nakonec vyhráli 2:1.

Na opavském turnaji se vyhlašovala také trojice ocenění, které předal oblastní manažer E.ON Tomáš Doležal společně s technickým ředitelem Slezského FC Jaroslavem Rovňanem.

Nejlepším hráčem byl vyhlášen Matyáš Baar (Vítkovice), cena pro nejlepšího brankáře připadla Ondřeji Huťovi (Budišov) a nejúspěšnějším střelcem se stal Dominik Miček (Karviná).

„Pro některé děti byl turnaj nezapomenutelným zážitkem. Byl to skvělý den plný fotbalu. Nejdůležitější pro nás bylo, že všichni odcházeli s úsměvem na tváři. Potěšila nás také početná divácká kulisa,“ řekl technický šéf SFC Jaroslav Rovňan.

Obsáhlá fotogalerie z akce »


Pořadí ve skupinách:
Skupina A
1. Spartak Budišov n. B., 2. MFK Karviná, 3. Fotbal Třinec, 4. FK Jeseník, 5. Bospor Bohumín, 6. SK Brušperk, 7. TATRAN Jakubčovice, 8. FK Slavia Orlová Lutyně.

Skupina B
1. MFK Vítkovice, 2. TJ Velká Polom, 3. SK Slávie Třebovice, 4. FC Hlučín, 5. FK Vigantice, 6. FK Stará Bělá, 7. ŠSK Bílovec, 8. Juventus Bruntál.

Semifinále:
Budišov nad Budišovkou – Velká Polom 2:0, Vítkovice – Karviná 5:0.

Zápasy o umístění:
o 15. místo: Orlová – Bruntál 0:3, o 13. místo: Jakubčovice – Bílovec 1:2, o 11. místo: Brušperk – Stará Bělá 0:4, o 9. místo: Bohumín – Vigantice 1:0, o 7. místo: Jeseník – Hlučín 1:2, o 5. místo: Třinec – Třebovice 3:0, o 3. místo: V. Polom – Karviná 2:1 (po penaltách). Finále: Budišov – Vítkovice 0:3.

Celkové pořadí:

1. MFK Vítkovice
2. TJ Spartak Budišov nad Budišovkou
3. TJ Velká Polom
4. MFK Karviná
5. Fotbal Třinec
6. SK Slavie Třebovice
7. FC Hlučín
8. FK Jeseník
9. FK Bospor Bohumín
10. FK Vigantice
11. FK Stará Bělá
12. SK Brušperk
13. ŠSK Bílovec
14. TATRAN Jakubčovice
15. Juventus Bruntál
16. FK Slavia Orlová Lutyně

Kompletní výsledky naleznete pod tímto odkazem.


sdílet