Opavští fotbalisté zahájili letní přípravu

22. 6. 2016
Redakce

O P A V A – Áčko Slezského FC odstartovalo letní přípravný dril. Nový opavský kouč Roman Skuhravý měl na prvním tréninku k dispozici také vytáhlého útočníka Tomáše Smolu a obránce Filipa Drozda.

„V poslední době jsme se bavili o kádru a způsobu, jakým jej vhodně doplnit, abychom probudili stávající mužstvo a přispěli ke konkurenceschopnosti v sezoně,“ uvedl trenér Opavy Roman Skuhravý.

„Nyní je pro mě nejdůležitější dokonale poznat mužstvo, k čemuž mi dopomůže realizační tým. Přípravu máme naplánovanou a budeme dělat všechno proto, aby nám zůstali hráči zdraví a my mohli splnit tréninkové jednotky,“ dodal.

Zvýšit údernost opavské ofenzivy má za úkol Tomáš Smola, který ve Slezsku podepsal tříletou smlouvu. „Jsem spokojený, že přišel typologicky hráč jako je Smola. Ten nám podle mého zaručuje, že deset, dvanáct branek v soutěži dá,“ řekl na adresu útočné posily.

Do přípravy už se zapojil také bývalý stoper Hlučína Filip Drozd. „Má předpoklady být velký hráč. Po fotbalové stránce mu věřím. Vím, že měl problém s disciplínou, ale poté co dostal těžkou životní zkoušku na Žižkově, jsem přesvědčen, že mu tato příležitost pomůže,“ myslí si Skuhravý.

Příchody dalších hráčů jsou stále v jednání. „Je klíčové, aby hráči, kteří přijdou, probudili ty stávající. Potenciál tady je,“ připojil na závěr kouč Slezského FC.

Opavu čeká za týden první přípravný duel. Ve středu 29. června od 17 hodin v Žimrovicích změří síly s výběrem hráčů bez angažmá pod hlavičkou ČAFH.


sdílet