Marko Radić se upsal Opavě na dva roky

8. 7. 2016
Redakce | FOTO: Deník / František Géla

O P A V A – Zkušenou posilu do obrany se podařilo Slezskému FC získat pro novou sezonu. Dvouletou smlouvu s opavským klubem podepsal srbský stoper Marko Radić. V dosavadních přípravných zápasech prokazuje, že angažování fotbalisty původem z Bělehradu bylo správným krokem.

Marko umí dobře slovensky, a to díky své přítelkyni a také několikaletému angažmá na Slovensku, kde oblékal dres Čadce, Púchova a Ružomberoku, v jehož barvách si zahrál i nejvyšší slovenskou soutěž. „Slovensko je mou osudovou zemí. Kromě fotbalu jsem si tam našel i svou partnerku, se kterou máme i potomka.

Začínal jsem před devíti lety v Čadci, kterou trénoval Libor Pala a musím říci, že se mi s ním dobře spolupracovalo. Následoval odchod do Púchova. S tím se nám podařilo postoupit, ale ligu jsme si nezahráli. Klub neměl peníze, půlroku jsme hráli zadarmo a to nešlo,“ vrací se Marko ke svému slovenskému působišti.

I když v Púchově došly finance, nevzpomíná na město, které je známo i výrobou pneumatik, ve zlém. „V týmu byla výborná parta, hrál tam i Tomáš Mrázek z Opavy. Tohle angažmá mi otevřelo cestu do nejvyšší soutěže, následující rok a půl jsem strávil v Ružomberoku,“ podotýká třicetiletý stoper.

Jeho další kroky vedly do druhé nejvyšší soutěže v Polsku, přesněji do Wisly Plock. „Strávil jsem v Plocku skoro pět roků. Mám na klub, město i fanoušky velmi dobré vzpomínky. Navíc v poslední sezoně se nám podařilo postoupit do nejvyšší soutěže,“ pokračuje v povídání Marko Radić. Mimochodem dres Wisly Plock v minulosti oblékal i současný sekretář SFC Lumír Sedláček.

Srbský obránce mohl v Polsku pokračovat. „Mohl jsem zůstat, měl jsem v klubu smlouvu ještě na rok, ale táhlo mě to blíže k domovu. Bavil jsem se na toto téma s trenérem, dospěli jsme názoru, že bude lepší změnit dres. Rozhodl jsem se pro Opavu a věřím, že jsem udělal dobře,“ zdůrazňuje naše nová posila. „Opava disponuje výborným zázemím. Už se těším na první zápas a taky na fanoušky, o kterých jsem slyšel jen to nejlepší,“ dodal na závěr.


sdílet