Vydřený postup. Zápas jsme si udělali těžký sami, soudí Skuhravý

31. 7. 2016
Redakce

P E T Ř K O V I C E – Petřkovická mise splněna. Opavští fotbalisté první kolo MOL Cupu zvládli, když na hřišti třetiligového soupeře zvítězili 1:0 brankou Tomáše Jursy. Herní projev sice nebyl ideální, trenér <b>Roman Skuhravý</b> si ale ze zápasu odnesl i pozitivní signály.

„Utkání jsme si udělali těžké sami. Oproti předchozím duelům nám chyběl pohyb bez balonu a proti nadšeně bojujícím domácím jsme najednou měli problém,“ všiml si opavský kouč Roman Skuhravý.

Kde byl problém? „Chyběla nám trpělivost, byli jsme nepřesní v kombinaci. Také proto byla první půle taková, jaká byla. Po změně stran jsme se trochu zlepšili, ale postrádali jsme lehkost. Na druhou stranu jsme rád, že tohle přišlo v takovém zápase týden před ligou,“ přiznává.

Navzdory herní nepohodě Opavští ukázali, že když je nejhůř, umí zabojovat. A to je velmi dobrý signál. „Kluci si vyzkoušeli, že i když se nám nedaří, dá se zápas odpracovat a výsledkově zvládnout. To je pozitivní a cením si toho,“ chválí Skuhravý.

O poločase udělal trenér Slezského FC sestavě jednu změnu, kdy Radima Grussmanna vystřídal mladý Jakub Janetzký a do opavské hry vnesl svěží vítr. „Svou roli jednoznačně zvládl. Balancuje na hraně základní sestavy. Proti Vítkovicím a také nyní si jasně řekl o to, aby v ní byl. Naopak u některých jiných hráčů nebyl výkon takový jako v přípravě a tréninku. Tohle si ale rozebereme,“ upřesňuje.

Start domácího poháru opavští fotbalisté zvládli, teď je potřeba chytit úvod sezony. Slezský FC začíná na Andrově stadionu, kde si to rozdá se Sigmou. „Chceme se co nejlépe připravit. Hrajeme v Olomouci, bude to pro nás svátek. Na zápas jsme natěšeni,“ dodává Roman Skuhravý.


sdílet