Zavinil penaltu, ale pak srovnal. Naštěstí jsem to odčinil, říká Radić

11. 8. 2016
Redakce | FOTO: Deník / František Géla

Šumperk – První poločas sice nebyl až tak dobrý, druhý už byl ale excelentní a opavští fotbalisté přešli v pohodě nástrahami druhého kola MOL Cupu. V Šumperku vyhráli 4:1. Pestrý zápas odehrál v dresu Slezanů srbský stoper <b>Marko Radić</b>. Svůj tým vedl jako kapitán, následně zavinil penaltu, ale vyrovnávacím gólem nastartoval cestu za obratem.

„Kapitána ze mě udělal trenér. Vůbec jsem to nečekal, ale zápas dopadl dobře, všichni můžeme být spokojeni,“ usmíval se po utkání třicetiletý obránce. První půle ale opavskému favoritovi nevyšla. „Chyběl nám pohyb bez míče, vůbec jsme se nenabízeli, druhý poločas přinesl pravý opak. To už byla ta Opava, kterou chtějí fanoušci vidět,“ podotkl bývalý hráč polské Wisly Plock.

V první pětačtyřicetiminutovce nejdříve Marko Radić zavinil penaltu. „Šumperský hráč výborně přešel přes tři hráče, přišla vynikající přihrávka, nestačil jsem se rychle přesunout, opřel se o mě, spadl a sudí pískl penaltu. Na druhou stranu se mi podařilo vyrovnat a tím se pokutový kop částečně odčinit,“ řekla letní posila Slezského FC.

Pro Marka šlo o druhý soutěžní zápas v dresu SFC, utkání na Sigmě strávil na lavičce. „Každý chce hrát, ale tragédii z toho nedělám. V Opavě máme vyrovnané mužstvo s velkou konkurencí. Jsem profesionál a tak to vnímám. Jsem velmi spokojený, že jsme v Olomouci uhráli remízu, a kdybychom měli o trošku více štěstí, mohli jsme i vyhrát,“ posunul se dál Marko Radić.

V Opavě se mu zatím líbí. K úplné spokojenosti mu chybí fakt, že tady nemá rodinu. „To se brzy změní. Potřebuji sehnat byt, bohužel v Opavě je poslabší trh. Věřím, že bydlení najdu a brzy budeme i v Opavě kompletní rodina,“ uzavřel.


sdílet