Chtěli jsme být trpěliví, říká kouč Skuhravý. Na Baníku necháme duši

11. 9. 2016
Redakce

Pardubice – Slezský FC v sobotu na pardubickém trávníku vybojoval druhé venkovní vítězství v sezoně a celkem na hřištích soupeřů získal ve třech zápasech luxusní počet sedmi bodů. „Zaslouženě jsme vyhráli,“ hlásí opavský trenér <b>Roman Skuhravý</b>.

„Byl to těžký zápas i kvůli počasí. Věděli jsme, že soupeř je zatlačený do kouta. Vzhledem k losu, který má po nás, chtěl utkání urvat. Tomu jsme přizpůsobili hru. První půle byla vyrovnaná s dvěma šancemi na obou stranách. Ve druhém poločase jsme šli jednoznačně za svým cílem a zaslouženě vyhráli,“ hodnotí sobotní utkání Roman Skuhravý.

Opavští potřebovali po domácí zaváhání s Ústím nad Labem, kde tým nepředvedl kdovíjak oslnivý výkon, bodovat. „Ani vteřinu jsem nepochyboval o tom, že mužstvo má svou kvalitu. Vím, že kluci chtějí. Dostali jsme se do lehčího útlumu, ale ten postihne každý tým. Chvilku jsme se s tím prali,“ přiznává kouč Slezského FC.

V Pardubicích byl dlouho k vidění vyrovnaný fotbal. Pak ale trenér Skuhravý sáhl ke střídání. Ze hry stáhl Jursu, kterého nahradil Mozol, a Kuzmanoviće, jehož místo zaujal Smola. A tyto tahy se ukázaly jako úspěšné. Smola po minutovém pobytu na hřišti vstřelil vítězný gól a Mozol asistoval u obou branek, včetně té Žídkovy.

„To není vůbec o mně. My jsme mančaft a já jsem šťastný, že kluci týmu pomohli. Dokázali jsme si, že nemáme pouze kádr jedenácti lidí, což je pro nás důležité,“ tvrdí trenér Opavy. „Chtěli jsme být trpěliví. Věděli jsme, že je to utkání o jednom gólu a na ten jsme si chtěli počkat,“ dodává.

Už ve středu čeká opavské fotbalisty zápas roku. Ve slezském derby se střetnou s ostravským Baníkem. „Na derby jsem přepnul už teď. V této chvíli s jedenácti body půjdeme do zápasu s tím, že by to klidně mohlo pro kohokoliv skončit i 6:5. Do utkání půjdeme s tím, aby to byla oslava fotbalu. Mohu všem slíbit, že na hřišti necháme duši,“ tvrdí Roman Skuhravý, který byl Baník osobně sledovat na utkání ve Vlašimi.


sdílet