Do Opavy míří Vlašim, která obrala Baník a deklasovala Ústí

16. 9. 2016
Redakce

Opava – Dalším opavským soupeřem je Vlašim. Tým, který nevstoupil do nového ročníku Fotbalové národní ligy zrovna nejlépe. Poslední dva zápasy svěřencům trenéra Martina Haška ale vyšly. Nejdříve Vlašim remizovala s Baníkem a pak vyhrála 5:2 v Ústí nad Labem. Zápas s Vlašimí startuje v <b>sobotu 17. září od 18 hodin</b> v Městských sadech.

„I za stavu 3:1 jsem si myslel, že můžeme prohrát. Soupeř nebyl příliš nebezpečný v poli, ale my jsme ho dostávali do hry fauly. Šlo o náročné utkání a jsem rád, že jsme ho zvládli,“ řekl k utkání v Ústí nad Labem trenér Vlašimi Martin Hašek. Hrdinou zápasu byl Ladislav Janda, autor hattricku. V aktuální tabulce patří jeho týmu dvanáctá příčka.

Vlašim, se kterou v létě trénoval i záložník Kamil Vacek, prošla hráčskými změnami. Hned několik fotbalistů v minulosti oblékalo dres pražské Sparty. To je i případ čtyřiadvacetiletého gólmana Filipa Nguena, který v barvách Sparty chytal Juniorskou ligu. Letos zatím nastoupil ke čtyřem duelům, ve zbývajících dvou dostal důvěru o čtyři roky mladší Vojtěch Vorel, mimochodem gólman, který také prošel Spartou.

Vlašim má ve svém středu i zahraniční hráče. Vedle dvou Slováků má místo v kádru také šestadvacetiletý obránce Bernardo, který hrával v maďarském Lombard Pápa, na kontě má i tři starty v nejvyšší slovenské soutěži za Podbrezovou a v Česku chvíli kopal ještě v Čáslavi. K základním pilířům defenzívy patří Sparťan Jiří Kulhánek a velmi zkušený Jakub Štohl. Devětadvacetiletý zadák kopal ligu v barvách Jablonce, Příbrami a v pražských Bohemians.

Doslova za vlašimský inventář se dá označit záložník Ladislav Janda, momentálně se čtyřmi góly nejlepší střelec týmu. Nejstarším fotbalistou je pak Daniel Tarczal, jednatřicetiletý středopolař, jenž svou nejpovedenější část kariéry prožil v Příbrami, zahrál si také druhou ligu v Karviné. Slovák Petr Kavka si zahrál nejvyšší soutěž ve slovenských Košicích.

V útočné fází spoléhá trenér Hašek na bývalé Slávisty, ať už Luboše Tusjaka, Pavla Vyhnala a samozřejmě i Sparťany Jakuba Nečase a Filipa Haška.

„Na Vlašim jsme se byli podívat. Překvapila nás hrou, kterou praktikovala. Nečeká nás lehké utkání, pokud chceme pomýšlet na vítězství, musíme podat stoprocentní výkon,“ řekl asistent Romana Skuhravého Josef Dvorník.

Sobotní duel startuje v Městských sadech v 18 hodin a věříme, že nás přijdete podpořit v hojném počtu. Pokud na utkání budete z jakéhokoliv důvodu chybět, můžete jeho průběh sledovat na webu Onlajny.com.


sdílet