Anglický program pokračuje. Slezský FC jede na Žižkov

20. 9. 2016
Redakce

Opava – Náročné dny opavských fotbalistů nadále pokračují. Výběr trenéra Romana Skuhravého se po těžkém derby s Baníkem a dramatickém domácím utkání Vlašimí tentokrát představí na půdě nováčka ze Žižkova. Zápas odvysílá ČT sport a výkop je na programu ve <b>středu 21. září od 17 hodin</b>.

Opavané se na stadionu pod žižkovským vysílačem naposledy představili před dvěma roky. Tehdy po proměněné penaltě Folprechta a trefě Súkenníka prohráli 0:2.

Pražané v onom ročníku pod vedením talentovaného kouče Jindřicha Trpišovského, jenž dnes vede Liberec, dokončili sezonu na čtvrtém místě. Lze to považovat za malý zázrak, neboť klub tížily dluhy, hráči nedostávali výplaty a po sezoně Viktorce nebyla udělena druholigová licence.

Při působení v ČFL ale Fénix z popela povstal. Klub se podařilo stabilizovat a nakonec z toho byla s 87 brankami celková třetí pozice. První místo obsadily Jirny, které však postup odmítly, druhé Zápy nesplnily kritéria udělení licence, a tak se do Fotbalové národní ligy vrátil tým trenéra Zdeňka Haška. „Z druhé ligy jsme papírově sestoupili a teď se tam papírově vracíme,“ komentoval v červnu klubový ředitel Jiří Rýva, mimochodem člověk, jenž má velký podíl na žižkovském zmrtvýchvstání.

Nováček soutěže si zatím vůbec nevede špatně. Po sedmi kolech mu patří sedmá příčka a v dosavadním průběhu prohrál pouze v Pardubicích. V současné chvíli drží už pětizápasovou šňůru bez prohry. Vše odstartoval dramatický zápas v Třinci, který nabídl hned osm branek a konečnou remízu 4:4. Následovala přesvědčivá domácí výhra 3:0 nad Vítkovicemi, načež se v duelech s Varnsdorfem a Sokolovem body dělily.

Za překvapivé pak lze označit poslední vítězství z frýdecko-místeckého trávníku. Žižkov díky gólům Dočekala a Geberta až do 88. minuty vedl 2:0, Šumský pak už jen snížil. Kouč Viktorky Zdeněk Hašek tvrdil, že se před domácím duel s Opavou jedná o velmi cenné tři body a hlavně velké povzbuzení.

V žižkovském kádru se mísí zkušenosti s dravým mládím. Ve středu obrany nastupuje Vojtěch Engelmann, který v minulosti působil například v Baníku. Uprostřed zálohy nebo na stoperovi dostává šance Jiří Pimpara. Vysoký obránce, jenž při působení v Ústí nad Labem musel řešit problémy se srdcem a v jednu chvíli se dokonce spekulovalo o konci kariéry. Ten se ale nekonal a později přestoupil do prvoligového Liberce, v jehož dresu dokonce okusil i utkání Evropské ligy. Zapomenout rozhodně nesmíme ani na Tomáše Dočekala nebo Miroslava Podrazského.

Zápas na trávníku Viktorky startuje ve středu 21. září do 17:00 a jeho průběh můžete sledovat živě v televizi na stanici ČT sport.

Stadion na mapě


sdílet