Jaroslav Kolínek před zápasem na hřišti GKS Tychy

1. 2. 2013
Redakce

Slezský FC se v posledních dvou přípravných zápasech střetl s Trenčínem a Frýdkem-Místkem. Jak tato utkání hodnotí asistent trenéra Jaroslav Kolínek?

„Žádnou hlavu si z těch výsledků neděláme. Pracovali jsme teď hlavně na kondici a také na psychice. Čtrnáct dní jsme na ty hráče celkem hodně tlačili, byli pod velkým tlakem,“ říká Jaroslav Kolínek.

„Je to moje první příprava u A-týmu v trenérské kariéře. Trenér Vavruška se na začátku ledna podíval na rozpis přípravy a přesně označil ten Frýdek-Místek za zápas, ve kterém hráči nejvíce pocítí únavu.“

„Teď nás čekají utkání s Tychami a béčkem Sigmy Olomouc, kde se to bude lámat. Příští týden ještě něco odběháme, ale potom na soustředění v Luhačovicích budeme dělat jenom herní věci. Budeme se tam hodně soustředit na taktiku, aby hráči věděli, co po nich chceme,“ tvrdí Jaroslav Kolínek.

Zápas s Trenčínem hodnotí asistent trenéra takto: „Objevilo se tam spoustu dobrých věcí, viděl jsem tam nasazení a ochotu jít za výsledkem. Srazily nás individuální chyby, kvůli kterým jsme inkasovali zbytečné branky. Druhý poločas vypadal velmi dobře, dali jsme dva góly a vypracovali si šance, ale znovu jsme si to pokazili nezodpovědností v poslední minutě, takže ten výsledek neodpovídal průběhu hry. Ale na to, v jakém fázi přípravy jsme, to utkání splnilo svůj účel.“

Slezský FC hraje další přípravný zápas v sobotu na hřišti polského klubu GKS Tychy, toto střetnutí začíná ve 12 hodin. „Do Polska odjedeme v užším složení, několik hráčů je zraněných. Nově určitě nenastoupí Zapletal, o Krčmaříkovi a Petru Uvírovi se rozhodne zítra,“ upřesňuje Jaroslav Kolínek.

Asistent trenéra Vavrušky k sestavě proti Tychám říká: „Zítra určitě odehraje celý zápas Ján Čarnota, kterého chceme vidět v akci. U ostatních záleží na tom, jaké mají za sebou zatížení. Vychází to tak, že asi čtyři nebo pět hráčů odehraje celý zápas a zbytek protočíme. Od dalšího utkání už ale budeme chtít hráče skládat k sobě s výhledem na jarní část sezóny.“

V A-týmu Slezského FC už nepokračuje mladý obránce Jakub Swiech, který byl uvolněn k hostování. Tým hlásí také další změnu. „Petr Kašný se vrací do béčka, protože máme široký kádr, ale pokud vše půjde podle plánu, tak v létě bude právoplatným členem áčka,“ dodává Jaroslav Kolínek.


sdílet