Fotbalisté Slezského FC míří na Střelecký ostrov

5. 10. 2016
Redakce

Opava – V dalším kole Fotbalové národní ligy čeká na fotbalisty Slezského FC dlouhý výlet napříč republikou až na jih Čech. Ve <b>středu 5. října</b> od <b>17 hodin</b> na Střeleckém ostrově změří síly s celkem Českých Budějovic. Vzhledem k tomu, že Opavě patří třetí příčka a Dynamo je o bod čtvrté, zároveň půjde o souboj sousedů v tabulce.

Oba soupeři se v uplynulé sezoně utkali hned dvakrát, přičemž zápasy měly podobný scénář a stihly se odehrát ještě v podzimní části. V prvním měření sil se Slezané představili v Budějovicích a nedlouho před koncem vedli nejtěsnějším možným rozdílem. Nakonec z toho byla remíza 1:1.

Ve druhém klání také až do samotného závěru drželi Opavané vedení. Ještě v devětasedmdesáté minutě to bylo v Městských sadech 2:0. Jihočeši pak ovšem dvěma brankami Jurdíka a Hájovského vyrovnali na 2:2. Oba zápasy se vyznačovaly velkou kvalitou spadající někam do druholigového nadprůměru.

Hrál se útočný a celkově líbivý fotbal. Pokud se v tomto trendu bude pokračovat, mají se diváci na co těšit. A to nejen ti, kteří se osobně dostaví na stadion na Střeleckém ostrově. Utkání totiž bude živě vysílat stanice ČT sport.

Budějovičtí patří k nejlépe bránícím mužstvům soutěže. Celkově jsou po Olomouci a Ostravě třetí ve statistice nejméně obdržených gólů. Inkasovali jich pouze sedm, velezkušený brankář Křížek v devíti zápasech vychytal celkem čtyři nuly a dočkal se ocenění pro nejlepšího hráče FNL za měsíc srpen.

Českobudějovická obrana se opírá o Klesu a také Šourka, jež disponují dostatkem zkušeností z první ligy. Dynamo je rovněž nebezpečné směrem dopředu. V záloze si hru diriguje Benát, který svého času tvořil obávanou středovou dvojici s Janem Šimákem. Na hrotu pak působí zkušený forvard Kalod a jeho útočný kolega Kadula. Prvně jmenovaný v dosavadním průběhu soutěže vsítil čtyři góly, druhý zmíněný o jeden méně.

Na jih Čech před touto sezonou už potřetí ve své kariéře zamířil Ivo Táborský, což je posila do útoku jako hrom. Také on zatím síť soupeřových bran rozvlnil třikrát. Uvidíme, v jakém složení Budějovice vyrukují na Slezský FC, jelikož Kadula v minulém kole na Baníku musel střídat už v pětatřicáté minutě, což by mohlo signalizovat zranění. Jisté úpravy v sestavě trenéra Davida Horejše jsou oproti minulému kolu možné.

Jak už bylo naznačeno, Jihočeši naposledy nastoupili na půdě ostravského Baníku a s jedním z favoritů soutěže nesehráli vůbec špatnou partii. Především závěr byl sice dramatický, ale České Budějovice nakonec odjely domů s prázdnou po prohře 2:3. Na domácím stadionu je to ovšem letos z pohledu Dynama jiná písnička. Na Střeleckém ostrově sehráli celkem čtyři utkání a ani jednou neprohráli. Postupně si poradili s Vítkovicemi, Znojmem, Ústím nad Labem a Frýdkem-Místkem. Skóre 7:2 budí respekt.

Věříme, že Opava bude prvním týmem, který v současné sezoně prorazí českobudějovickou neporazitelnost před domácím publikem. Úkol to ale rozhodně snadný nebude. Zápas startuje v 17 hodin a v přímém přenosu jej nabídne televizní stanice ČT sport. Alternativou je textová on-line reportáž na webu Onlajny.com.

Informace pro fanoušky mířící na jih Čech

Českobudějovický klub vydal před utkáním s Opavou organizačně-bezpečností informace směrem k fanouškům Slezského FC. Níže přinášíme souhrn těch nejdůležitějších.

Pro hostující příznivce budou otevřeny dvě pokladny s přístupem z parkoviště u tribuny Východ. U vstupu budou provedeny běžné bezpečnostní prohlídky. Kapacita sektoru hostí činí 300 míst k sezení. K dispozici bude stánek s občerstvením a pánské i dámské WC. Parkování pro hostující fanoušky je vyhrazeno na parkovišti u tribuny Východ. Vjezd z ulice Boženy Němcové (viz. přiložený plánek).


sdílet