Prohra na jihu Čech? Nejméně povedené utkání venku, tvrdí kouč

6. 10. 2016
Redakce

České Budějovice – Slezský FC domácí tvrz českobudějovického Dynama nedobyl. Jihočeši po další výhře prodloužili šňůru neporazitelnosti na Střeleckém ostrově, naopak Opavští schytali krutou prohru. Domácí totiž vstřelili rozhodující gól na 2:1 v době, kdy se Slezané nadechovali k obratu. Jak duel hodnotí kouč Opavy <b>Roman Skuhravý</b>?

„Odehráli jsme nejméně povedené na hřišti soupeřů. Měli jsme se docela dobrý vstup do zápasu, kdy jsme si v prvních pěti minutách vytvořili dvě velké příležitosti. Od šance domácích, kdy to nevyřešili na zadní tyči, jsme byli nezvykle pasivní. Hráli jsme bez balonu, hodně jsme se zatáhli, což vyústilo v branku soupeře,“ mrzí Romana Skuhravého.

Po změně stran ale Opavští díky Jursovi srovnali skóre a následně bušili do obrany Jihočechu. „Ve druhém poločase už se to blížilo tomu, co chceme hrát a podle mého názoru jsme domácí přehrávali. Paradoxně v době, kdy to vypadalo, že saháme po vítězství, jsme dostali nešťastnou branku, kdy jsme domácí nechali dát dlouhý balon, krajní obránce měl neaktivní přístup a po tečované střele to bylo 2:1,“ konstatuje trenér Slezského FC.

Opavští v úvodu vsadili jen na tři obránce. „Když si to vyhodnocuji teď po zápase, chtěli jsme mít větší aktivitu a dopadlo to přesně obráceně. Dá se to říct i tak, že to, co jsem zvolil za taktiku do první půle, nebylo úplně šťastné. To říkám teď po zápase. Až se podívám na video, třeba mi to ukáže něco jiného,“ pokračuje Skuhravý v hodnocení zápasu.

„V mých očích jsme byli po změně stran aktivnější. Víc jsme kombinovali, dostávali jsme se do předbrankového prostoru. Z toho pramení, že vám soupeř někdy frnkne. Domácí takhle hrají bez rozdílu doma i venku. Připravovali jsme se na to, ale bohužel,“ krčí rameny.

Opava tak v tabulce přenechala Českým Budějovicím třetí příčku. „Gratuluji domácím k výhře. Kluci jsou samozřejmě zklamaní, ale v kabině jsem jim říkal, že jedeme dál. Před námi je ještě dvacet zápasů, ve kterých se může stát cokoliv,“ dívá se dopředu Roman Skuhravý.


sdílet