Další kolo poháru je tady, Slezský FC jede na Slovácko

10. 10. 2016
Redakce

Opava – Přetěžký úkol před sebou mají opavští fotbalisté. Už v <b>úterý 11. října</b> se totiž v rámci třetího kola MOL Cupu představí na půdě prvoligového Slovácka. Začátek zápasu v Uherském Hradišti je stanoven na 18. hodinu.

Oba soupeři se naposledy střetli na začátku září. Využili toho, že náš zápas s Baníkem se odložil na jiný termín a Slovácko mělo díky reprezentační přestávce volno. Pro naše barvy ovšem toto přípravné měření sil nedopadlo úplně nejlépe. Po půlhodině hry jsme prohrávali o dva góly, pak se trefil i Zajíc a za Opavu nedlouho před přestávkou snížil Zapalač. Po změně stran však skórovali Kaloudu s Košútem a nakonec z toho byla prohra 1:5.

Tentokrát to ovšem bude úplně jiný zápas. Do čtvrtého kola může postoupit jen jedno mužstvo. Oba týmy by měly být dokonale odpočaté. Slezané naposledy hráli soutěžní utkání minulou středu na Střeleckém ostrově proti Českým Budějovicím. Uherskohradišťský celek se pak o předminulém víkendu představil v Příbrami a ve veledůležitém souboji získal tři body. Výhru družině trenéra Stanislava Levého vystřelil mladý a talentovaný záložník Tomáš Ťok.

„Je to teprve deváté kolo a tohle vítězství má pro nás cenu zlata. Máme teď větší klid na práci, čeká nás repre přestávka. Máme tam sice vložený pohár, ale nyní máme lepší podmínky pro práci,“ uvedl po výhře na Litavce Stanislav Levý. A měl pravdu, protože jeho mužstvo se do té doby nacházelo ve výsledkové mizérii. Vždyť horší obranou v lize disponuje pouze Příbram a Jablonec.

Bude zajímavé sledovat, jakým způsobem na Slovácku namixují sestavu. Hlavně s ohledem na sobotní fotbalový svátek s Plzní. Dá se předpokládat, že s tím nejlepším domácí vyrukují až v tomto klání. Proti Slezskému FC by se do hry mohli dostat hráči, kteří jsou na pomezí áčka a třetiligové rezervy. A to například nebezpeční mladí dravci Tomáš Ťok s Tomášem Zajícem.

Pohár je zejména pro trenéry týmů první ligy možností, jak v ostrém utkání ozkoušet jiné herní varianty a nasadit fotbalisty, kteří jinak nedostávají tolik příležitostí, aby je přesvědčili o svých schopnostech. I z toho důvodu lze jen těžko vyčíst, koho proti opavskému celku Slovácko postaví. Alternativ je celá řada. Pro domácí ale jistě bude prioritní především duel s Plzní, jenž by mohl velmi slušně zaplnit tribuny fotbalového stánku v Uherském Hradišti, ne-li je rovnou vyprodat.

Úvodní výkop utkání je na programu v úterý 11. října v 18 hodin. Pokud se na Slovácko nevydáte osobně, můžete zápas sledovat prostřednictvím textového on-line přenosu.

Informace pro fanoušky Slezského FC

Níže předáváme organizační informace Slovácka směrem k opavským fanouškům, kteří míří podpořit Slezský FC do Uherského Hradiště.

  • Vstupenky jsou volně k prodeji v pokladnách u sektoru hostů D4 a D5
  • Sektor hostů na stadionu se otvírá 1,5 hodiny před výkopem utkání
  • V sektoru hostů jsou pánské a dámské toalety i stánek s občerstvením
  • Při vstupu do sektoru hostů budou fanoušci podrobování bezpečnostním prohlídkám. V řípadě nalezení pyrotechniky budou předáni Policii ČR
  • Budou prováděny namátkové kontroly na požití alkoholu ve spolupráci s Policií ČR

V případě porušení návštěvního řádu při vstupu na stadionu viz. výše nebudou fanoušci vpuštěni na stadionu bez možnosti vrácení vstupného.

Na stadion jsou zakázány pronášet předměty, které by mohly být použity jako zbraně. Nežádoucí jsou taktéž předměty jako tyčky delší než 1 metr a velké papírové či igelitové transparenty (ne větší 1 x 2 metry), které by následně mohly sloužit k zahoření, kdy tyto nebudou vpuštěny do stadionu.

Stadion na mapě


sdílet