Trenér Skuhravý chtěl Jablonec, kapitán Žídek Bořka Dočkala

12. 10. 2016
Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka

Uherské Hradiště – Fotbalová pohádka? Proč ne, opavští fotbalisté si jednu takovou prožili v úterní podvečer. Kdo tam byl, nelitoval. Opava hrála skvěle. Dokázala vstát z popela a v prodloužení ligistu ze Slovácka zlomit. Krásné na všem bylo, že většinu utkání byla Skuhravého družina lepší, což přiznali i domácí.

„Opava nás aktivně napadala a to nám dělalo problémy. Mysleli jsme si, že to zvládneme, bohužel. Soupeř chtěl více vyhrát,“ uznal střelec jedné z domácích branek Filip Hlúpik. „Myslel jsem si, že když jsme šli v prodloužení do vedení, že to chytře dohrajeme, ale bohužel. Hosté postoupili zaslouženě,“ hlesl domácí fotbalista. „Prohrávali jsme osobní souboje, špatně bránili standardky. Opava si postup zasloužila,“ doplnil kouč Slovácka Stanislav Levý.

Opava oslnila, prokázala i svou vnitřní sílu. „Smekám před svým týmem. Dostali jsme těsně před koncem vyrovnávací branku, na začátku prodloužení druhou. Kluci se ale zvedli,“ byl pyšný na svůj tým trenér Slezského FC Roman Skuhravý. „Bohužel dostáváme laciné góly. S tím musíme něco udělat,“ dodal vzápětí. A koho by si přál v dalším kole? „Chtěl jsem Jablonec. To mi nevyšlo, nečekaně vypadl, takže se nechám překvapit,“ pousmál se.

Naopak zcela jasno měl obránce Jan Žídek, mimochodem nejlepší hráč na hřišti. Dal gól, jistému zabránil a byl na něj písknut pokutový kop. „Penalta byla jasná. Když šlo Slovácko v prodloužení do vedení, nebylo nám příjemně. Jsem ale pyšný na svůj tým, jak se dokázal zvednout,“ zdůraznil náš kapitán. O soupeři pro další kolo má jasno: „Chci do Opavy Bořka Dočkala, takže Spartu.“

Na koho narazí Slezský FC ve 4. kole?

„Řídící orgán MOL Cupu určí herní dvojice s tím, že kluby jsou rozděleny do dvou košů podle úrovně soutěže v probíhajícím ročníku a umístění v mistrovských soutěžích v předcházejícím ročníku na nasazené a nenasazené,“ vysvětluje technický ředitel Slezského FC Jaroslav Rovňan.

Organizátorem utkání je prvně vylosovaný klub bez ohledu na úroveň soutěže, nebo skutečnost, zda se jedná o klub licenční, nebo nelicenční. Kluby jsou oprávněny se losování zúčastnit.

Potenciální soupeři Opavy ve 4. kole MOL Cupu: Viktoria Plzeň, Sparta Praha, Slovan Liberec, Mladá Boleslav, Slavia Praha, Zbrojovka Brno, Bohemians 1905 a Dukla Praha.

Losovat se bude v pondělí v 17. října 2016 od 12:40. Z losování bude k dispozici přímý přenos.


sdílet