Velká euforie, hlásí Jurečka. Za nahrávku děkuje Ďurišovi

27. 10. 2016
Redakce

Opava – Makali, dřeli, hráli na doraz. Nepoložil je ani brzký inkasovaný. Opavští fotbalisté zvládli pohárovou bitvu s Plzní na jedničku s hvězdičkou. Nebojácný výkon outsidera zlomil plzeňské šampiony a Slezský FC postoupil do čtvrtfinále MOL Cupu. Výborný zápas sehrál také rychlík Václav Jurečka.

Stačilo jen 13 minut a plzeňská Viktoria šla ve Slezsku do vedení. „Dostali jsme brzy gól, ale chtěli jsme ještě do poločasu vyrovnat, což se nám podařilo. Ďuriš mi pak nahrál na branku, za což mu musím na dálku poděkovat,“ usmívá se Václav Jurečka.

Opavští dokázali na úvodní gól Plzně odpovědět v závěru prvního poločasu, kdy srovnal po fantastickém centru Zapalače parádní hlavičkou Janetzký a po změně stran právě Jurečka otočil skóre. „Byl jsem rozběhnutý. Měl jsem prostor a bylo důležité jen trefit bránu. Byla to velká euforie,“ vrací se ke svému zásahu.

Slezané nakonec zvítězili v poměru 4:2. „Všichni si to užijeme, ale nesmíme zapomenout, že už nás v sobotu čeká zápas s Třincem,“ pokračuje dvaadvacetiletý borec.

Opava se proti Viktorce prezentovala skvělým výkonem. Nebála se, respekt nechala doma. „Neměli jsme co ztratit. Věděli jsme, že Plzeň hraje kombinační fotbal, což nám vyhovuje. Kdybychom s nimi hráli statický fotbal, převálcovala by nás. Chtěli jsme rozbíhat její obránce, protože jsme věděli, že jim sprinterský stačíme. Na druhou stranu to v závěru byly strašné nervy. Naštěstí jsme to uhráli na 4:2,“ oddychuje Jurečka.

Užil si také parádní atmosféru, o kterou se postaralo takřka sedm tisíc fanoušků. „Musím jim poděkovat. Atmosféra byla fakt nádherná. Krásné bylo i choreo,“ všímá si rychlonohý fotbalista.

V Městských sadech se znovu ukázalo, jak jsou pohárové zápasy ošidné. Favorit znovu ostrouhal. „Tyhle zápasy mají své kouzlo. Vždy se může stát, že papírově slabší porazí silnější. Budeme se těšit na jarní kola. Uvidíme, koho nám los nadělí,“ uzavírá Václav Jurečka.


sdílet