Slezský FC čeká dlouhá cesta, ukáže se ve Varnsdorfu

4. 11. 2016
Redakce

Opava – Fotbalový podzim snů pro fotbalisty Slezského FC bude mít ještě tři pokračování. O tomto víkendu zamíří až na sever Čech, kde se střetnou s Varnsdorfem. Zápas je na programu v <b>neděli 6. listopadu</b> s výkopem ve <b>14 hodin</b>.

Do známého prostředí přijede současný trenér Opavy Roman Skuhravý. Ve Varnsdorfu totiž ještě v průběhu uplynulé sezony trénoval. Po podzimní části ho ale ve funkci nahradil Zdenko Frťala. A právě znalost zdejších poměrů a informace o varnsdorfském kádru by nynější kouč mohl svým svěřencům předat. Byť je nutno dodat, že tým domácích se za poslední rok změnil.

Během minulého ročníku se Severočeši poprvé po delší době nepohybovali ve špičce tabulky. Mužstvo celkově skončilo až deváté, přičemž předtím dokonce obsadilo druhou příčku za postupující Olomoucí. Ligu si tenkrát ale nezahrálo proto, že neobdrželo licenci. V nevýrazných výsledcích Varnsdorf pokračuje také letos. Průběžná dvanáctá pozice je toho jasným důkazem. Ve Fortuně národní lize zatím nasbíral pouhých třináct bodů, přičemž v prvním kole doma dokázal zdolat jen Pardubice a pak oba nejslabší celky tabulky – Prostějov a Vítkovice.

Jinými slovy tři ze čtyř soupeřů, kteří jsou v tabulce až pod ním. Úvodní kola sice výběru trenéra Romana Veselého celkem vyšla, ale pak upadl do těžké herní krize, jejímž výsledkem je sedm po sobě jdoucích utkání bez vítězství. Varnsdorf je hodně nečitelný soupeř, protože v jednom zápase dokáže doma prohrát s Vlašimí a poté před vlastními fanoušky remizovat se silným Baníkem.

Dříve byl přitom varnsdorfský stadion vyhlášený. Body se odtamtud rozhodně nevozily snadno. Nyní už tomu tak úplně není. Varnsdorfu příliš nepřidala ani prohra z minulého kola v severočeském derby s Ústím nad Labem. A to nejen kvůli bodové ztrátě. Červenou totiž obdržel záložník Zbrožek a kvůli další žluté kartě si proti Opavě nezahraje ani stoper Zieris.

V obou případech hráči, kteří se řadí ke kostře týmu. S Varnsdorfem se dlouhodobě pojí také zahraniční hráči. Jedná se například o Pavla Rudnytsyyho, Fahrudina Đurđeviće anebo Bojana Dordiče. Prvně jmenovaný se před nedávnem o herní krizi svého celku vyslovil v rozhovoru na klubovém webu.

„Začátek se nám trochu povedl, po pěti nebo šesti kolech jsme byli v první trojce, ale od té doby to s námi jde z kopce. Musíme to zastavit, vyříkat si to. Ale už si to vyříkáváme docela dlouho, hra se sice zvedla, ale výsledky pořád nejsou,“ komentoval záložník Rudnytskyy, jenž patří ke stálicím varnsdorfské sestavy.

Asi nejlepším hráčem varnsdorfské eskadry je útočník Alexander Jakubov. Ten se společně s opavským Tomášem Smolou a Jakubem Plškem ze Sigmy s osmi góly dělí o průběžné první místo v tabulce střelců české druhé nejvyšší soutěže. De facto jako jediný z hráčů Varnsdorfu drží střelecký prapor svého klubu nad vodou. Jeho mužstvo totiž doposud nastřílelo pouze třináct branek, což z něj dělá jeden z nejhůře střílejících týmů Fortuna národní ligy.

I když opavské áčko bude vážit cestu přes celou republiku, narazí na tým, který v současnosti rozhodně není v optimální pohodě a dle papírových předpokladů a absentujících opor je určitě k poražení.

Utkání startuje na varnsdorfském trávníku v neděli 6. listopadu už od 14 hodin. Pokud nevyrazíte podpořit opavské fotbalisty osobně, můžete průběh utkání sledovat prostřednictvím textového on-line přenosu na webu Onlajny.com.


sdílet