Opavská sedmnáctka má za sebou soustředění v Beskydech

8. 2. 2013
Redakce

Beskydská padesátka v podání opavské sedmnáctky.

Pavel Vaigl, trenér U17:

Ve dnech od 30. ledna do 2. února náš tým prožil náročné, ale zároveň atraktivní soustředění v Beskydech se „základním táborem“ v Rožnově pod Radhoštěm.

Celý čtyřdenní tréninkový blok byl zaměřen především na kondiční přípravu s akcentem na týmovou prožitkovost v čisté přírodě s množstvím psychologických i asociačních prvků, střídaných netradiční regeneračně-kompenzační i relaxačně-meditativní činností.

Úvodem, tedy již ve středu, jsme odehráli přípravné utkání s týmem U19 ve Valašském Meziříčí, kde jsme se prezentovali nejen skvělým týmovým výkonem i pohlednou hrou, korunovanou výsledkem 5:1, ale též slušným pokorným vystupováním.

Góly a asistencemi se prostřídali: T. Němec (J. Košárek), S. Šujan (R. Kolig), R. Hendrych 2x (D. Šindler + R. Kolig), L. Češek (S. Šujan).

Po příjezdu do Rožnova pod Radhoštěm následoval program našeho soustředění podle daného režimu. Oblíbenými běhy na lyžích ve formě cross-country na závodních i turistických tratích v malebné valašské přírodě jsme v součtu zvládli naběhat bezmála přesně 50km.

Tyto výrazně pozitivní a komplexně rozvíjející kondiční činnosti jsme vhodně kombinovali s tréninky na hřišti, kde důraz byl kladen na individuálně-herní a týmově-taktickou přípravu.

Naši borci, tedy i náš nový tým jakožto celek, tento „soustředící“ blok zvládl na jedničku, obzvláště když veškeré naše konání bylo prokládáno především veselou myslí a kamarádskou atmosférou.

Závěrem chci poděkovat našemu SFC Opava za zajištění dopravy a rodičům našich borců za komplexní spolupráci a podporu. Dále pak osazenstvu hotelu „Stadion“ v areálu hřiště za skvělé zázemí a velmi vřelý dík pak patří p. Karlu Hlavicovi z firmy „Vivat sport“ - Valašské Meziříčí za operativní a nezištně-obětavý servis i materiální zajištění v kritických situacích vlivem selhání technické výbavy mnoha hráčů.

Fotografie ze soustředění U17 naleznete ve fotogalerii.


sdílet