Bezpečnostní informace k utkání s Baníkem

1. 3. 2017
Klub

Opava – Očekávané derby mezi Slezským FC a ostravským Baníkem bylo vyhodnoceno jako vysoce rizikové. Níže proto přinášíme informace bezpečnostního štábu.

Vzhledem k tomu že utkání bylo vyhodnoceno jako vysoce rizikové, bude z bezpečnostních důvodů snížena kapacita stadionu na 5690 míst k sezení včetně sektoru pro hostující fanoušky. Na utkání bude uzavřena tribuna H kromě sektoru H1, který je vyčleněn pro hostující fanoušky H1 – hosté, vstup do sektoru hostů je zabezpečen samostatným vstupem s pokladnou, je vybaven sociálním zařízením a bufetem. Kapacita sektoru pro toto utkání činí 340 míst.

Vstupenky pro hostující fanoušky budou distribuovány prostřednictvím Informačního centra města Ostrava od čtvrtka 9. března 2017 dle provozní doby. Lístky budou vydány oproti občanskému průkazu. Osobám s trvalým bydlištěm v Opavě vstupenky nebudou prodány.

Před utkáním budou všechny pokladny uzavřeny. Vstupenky si bude moci domácí i hostující fanoušek zakoupit pouze v předprodeji v daném termínu a za stanovených podmínek. Fanoušci, kteří dorazí vlakem, přejdou za doprovodu Policie ČR, organizovaně z vlakového nádraží Opava-východ na stadion ke svému sektoru. Ostatní, kteří přijedou po vlastní ose, budou moci využít také služeb MHD, které ovšem budou omezené.

Přístupové i odchodové trasy do sektoru hostů jsou totožné, a jsou vyznačené v plánku, který je přílohou tohoto komuniké. Vstup do sektoru bude otevřen hodinu a půl před začátkem utkání. Před vstupem projde každý z fanoušků důkladnou bezpečnostní prohlídkou.

Parkovat mohou návštěvníci utkání dle dopravních uzavírek v okolí stadionu.

Na Městském stadionu musí každý návštěvník utkání dodržovat Návštěvní řád stadionu. Do areálu Městského stadionu nebudou vpuštěny osoby pod zjevným vlivem alkoholu či jiných návykových látek. Budou prováděny namátkové testy a dechové zkoušky za asistence strážníků Městské policie Opava.

Vzhledem k vysoké rizikovosti utkání je na stadion zakázáno vnášet tyče, vlajky z hořlavého materiálu, zakázanou symboliku či papírové předměty. Choreografii s hanlivým, vulgárním nebo urážlivým textem nebude umožněno vnést na stadion.

Na stadionu nebude možné vyvěsit jakékoli transparenty, vlajky, s urážlivým, hanlivým, pohoršujícím, provokujícím, zesměšňujícím, nebo ponižujícím výrazem či textem (např. FUCK ISIS, A. C. A. B. a další).

Divák, který při vstupu či během utkání poruší pravidla Návštěvního řádu Městského stadionu, nebude vpuštěn, případně bude vyveden z prostor stadionu bez nároku na vrácení ceny vstupného.

Na stadion je taktéž zakázáno vnášet předměty, kterými by mohla být jakkoliv ohrožena bezpečnost osob a zázemí stadionu nebo samotný průběh utkání. V případě podezřelého či nevhodného chování před vstupem na stadion, má pořadatel právo diváka vyzvat, aby se legitimoval pořadatelské službě nebo pracovníkovi bezpečnostní agentury.

U standardních fanouškovských vlajek (bez tyčí) je povoleno vyvěsit tyto vlajky na místa, kde nebudou překrývat reklamní bannery. Upozorňujeme, že pokud bude vlajka překrývat reklamní banner, bude odstraněna. Fanouškům v oděvech nesoucích barvy, znak či jinou symboliku hostujícího klubu bude vstup povolen pouze do sektoru jim určeném. Totéž platí pro vyvěšení vlajek hostujícího klubu.

Na základě rozhodnutí bezpečnostního štábu bude na utkání nasazen dostatečný členů pořadatelské služby. Konkrétní počty policistů, strážníků městské policie a jejich kolegů z Polska jsou součástí strategie PČR a jako takové jsou neveřejné.

Na stadionu i v bezprostřední blízkosti Městského stadionu žádáme dbát pokynů Policie ČR, Městské policie Opava, bezpečnostní agentury a pořadatelské služby. Věříme, že utkání proběhne v duchu „fair play“ – bez excesů obou fanouškovských táborů.

Utkání 19. kola Fortuna národní ligy mezi Slezským FC a Baníkem Ostrava je na programu v sobotu 18. března 2017 od 14 hodin. Dějištěm utkání je Městský stadion v Opavě, který bude pro návštěvníky otevřen hodinu a půl před výkopem zápasu.

Plánek stadionu


sdílet