Poprvé ven. Slezský FC se představí v Ústí nad Labem

9. 3. 2017
Redakce

Opava – Dlouhý výjezd prakticky přes celou Česku republiku mají za sebou fotbalisté Slezského FC. Ti už jsou na severu Čech, kde se v pátek 10. března od 18 hodin se postaví k výkopu dalšího kola Fortuna národní ligy na hřišti Ústí nad Labem.

Slezané mají na ústeckou Armu v úvodech jarní části soutěže poměrně štěstí. Tentokrát se s ní utkávají ve druhém kole, v letech 2010 a 2015 však zde druhou polovinu sezony zahajovali.

V tomto ročníku spolu oba celky změřily síly v srpnu na stadionu v Městských sadech. Po půlhodině hry se sice prosadil Petr Zapalač, ale čtvrthodiny před koncem srovnal Lukáš Pouček na konečných 1:1.

Severočeši vždy platili za velice nepříjemného soupeře, který měl ve svém středu urostlé hráče, takže byl nepříjemný především při standardních situacích. Vedení Army mělo před začátkem jara smělé plány. Klub chtěl prohánět nejlepší celky soutěže, což se v minulém kole úplně neprojevilo.

Nutno však dodat, že Ústí venku narazilo na velmi silný Baník, s nímž prohrálo 0:3. Propadák ve Vítkovicích se ovšem nekonal. Především za stavu 0:1 si hosté vytvořili několik slibných šancí na vyrovnání. Mužstvo ze severu Čech pak ale dvěma góly ve druhém poločase popravil střídající Tomáš Mičola.

„Zápas jsem viděl osobně. Ústí má svou kvalitu. Doma hraje lépe než venku. Budou na nás nachystaní, určitě se dívali na naše utkání, takže uvidíme. Rozdáme si to a doufám, že tam odčiníme tenhle zápas. Kdybychom vyhráli s Ústím, se čtyřmi body z prvních dvou zápasů můžeme být spokojeni,“ říká opavský útočník Nemanja Kuzmanović.

V současnosti tak výběru trenéra Jiřího Skály patří sedmé místo v tabulce s třiadvaceti získanými body.

Patrně nejnebezpečnějším hráčem Army je Pavel Moulis. Opora záložní formace v této sezoně nastřílela šest branek. Po svém příchodu z Olomouce platí za největší posilu Ústí poslední doby. Sám ze severních Čech pochází a v minulých ročnících už zde také hostoval. Gólově mu zdatně sekunduje Lukáš Pouček, jenž se mimochodem proti Opavě prosadil ve vzájemném podzimním klání. Velké zkušenosti má Ústí také v podobě středopolaře Jana Martykána.

Během zimní přestávky ústecký kádr sice velkých změn nedoznal, avšak minimálně příchod zkušeného stopera Jiřího Pimpary na hostování z Liberce notně zkvalitnil defenzivní řady. Tento obránce přichází do důvěrně známého prostředí, neboť zde v minulosti už působil.

Druhou zimní akvizicí je Patrik Gilian ze Slavie. „Měli jsme nabídky z ligových týmů, aby se sem šli rozehrát někteří hráči, my jsme se ale rozhodli, že nechceme jít cestou krátkodobých hostování. Spíše chceme přivádět mladé hráče, kteří mají perspektivu, jako je Gilian, a také sázet na vlastní odchovance,“ zdůvodňoval pro Ústecký deník výkonný ředitel FK Ústí nad Labem Petr Heidenreich směr, kterým se chce klub vydat.

V zimě se s Ústím rozloučili pouze dva hráči. Po třech a půl letech hlavně z rodinných důvodů v Armě skončil bosenský stoper Adnan Zukič, na konci ledna pak hostování z pražské Slavie vypršelo Františku Myslivečkovi.

Duel v Ústí nad Labem startuje v pátek 10. března od 18 hodin a Slezané jdou do něj s jasným cílem. „Jestli se chceme udržet v boji o postup do nejvyšší soutěže, musíme jednoznačně přivézt tři body. Jakýkoliv jiný výsledek bude zklamáním,“ velí záložník SFC Tomáš Jursa v rozhovoru pro web Fortuna národní ligy.

Z utkání bude připraven také textový on-line přenos.

Stadion na mapě


sdílet