Zpackaný zápas. Takhle moje mužstvo hrát nebude, tvrdí Skuhravý

3. 4. 2017
Redakce | FOTO: Deník / František Géla

Opava – Slezský FC v sobotu nestačil na Pardubice, na domácí půdě padl ve Fortuna národní lize podruhé v řadě a bodové manko na Baník narostlo už na sedm bodů. Jaké byly důvody sobotní porážky? To zkusil objasnit opavský kouč Roman Skuhravý.

„Každé utkání je o tom, jak ho vedete. Nyní jsme zaslouženě prohráli. Pardubicím gratuluji k výhře,“ zahájil Roman Skuhravý hodnocení duelu.

Co se stalo? Proč Opava neudržela vedení z první půle? „Důvodů bylo tolik… Nechci spekulovat či pomyslet o nějakém podcenění, nebo že nám chyběli dva hráči. Vůbec. Takové výmluvy neexistují,“ říká rázně.

„Prostě jsme byli ve všem horší. V nabídce, kombinaci, rychlosti, soubojovosti. Co mě mrzí ze všeho nejvíc je, že jsme absolutně nehráli svou hru. To je pro mě nejzásadnější otázka z tohoto zápasu. Prohrát se může, ale mělo by být vidět, že mužstvo na něčem dlouhodobě pracuje. Mám pocit, že před tou fantastickou atmosférou jsme diváky nepotěšili. O to víc to bolí,“ přiznává.

Slezané přitom začali dobře. Po trefě Kuzmanoviće z penalty nad pardubickým celkem vedli, i když v první půli byli opticky aktivnější hosté. Pak přišla černá sedmiminutovka, kdy Kayamba s Čiernikem otočili skóre. „Poprvé po tři čtvrtě roce jsem byl s odpuštěním nasr…, protože takhle moje mužstvo hrát prostě nebude. To, co jsme soupeři dovolili na začátku druhého poločasu, byly na můj vkus dětinské systémové chyby. Tohle se nemůže stát,“ má jasno opavský trenér.

Pozitivní věci lze na sobotním výkonu hledat jen těžko. „Od nás od všech to byl zpackaný zápas. Pozitiva bych si musel vymýšlet, protože jsou určité nároky, které si klademe na hru. Bohužel jsme se jim nepřiblížili, a proto jsme prohráli,“ nehledá výmluvy.

„Jsme tým a prvotně za porážku nesu zodpovědnost já. Dojmů je ve mně hodně. Musím si to v klidu zanalyzovat, protože takhle blbě jsme hráli možná v přáteláku, ale v soutěžním utkání nikdy,“ dodává Roman Skuhravý na závěr.


sdílet