Slezský FC jede ven, ukáže se ve Vlašimi

6. 4. 2017
Redakce

Opava – Do nepříliš oblíbené destinace mají o víkendu namířeno fotbalisté Slezského FC, kteří se v sobotu 8. dubna od 16.30 představí na hřišti Vlašimi. Slezané budou chtít pod Blaníkem napravit překvapivé zaváhání z posledního druholigového zápasu s Pardubicemi.

Jde však o to, v jakém rozpoložení se vlašimský celek bude nacházet, protože ho v tomto týdnu opustil kouč Martin Hašek, jenž do klubu přišel v lednu loňského roku. Druhou ligu vyměnil za první, když se přesunul k Bohemians 1905, kde vystřídal trenéra Miroslava Koubka. Vedení pražského celku se tak rozhodlo zareagovat na nepříznivé výsledky Klokanů.

V duelu s opavským celkem mužstvo povedou dosavadní asistenti Miloslav Brožek a Vladimír Kout. Tento přestup dal vzpomenout na dva roky starý transfer jiného kouče Vlastimila Petržely, který se rovněž z Vlašimi vydal zachránit ostravský Baník v nejvyšší soutěži. Vlašimské vedení po tomto víkendu bude hledat adekvátní náhradu, důležité přitom bude, aby zůstal zachován koncept spolupráce se Spartou Praha.

Paradoxem je, že Hašek s Petrželovou na sebe narazili v posledním druholigovém kole. Vlašim se představila ve Vítkovicích proti Baníku a nevedla si vůbec špatně. Byť nakonec prohrála 0:2, nepůsobila bezzubým dojmem a dnes už bývalý vlašimský trenér Hašek dokonce řekl, že jeho tým na body měl.

„Vypracovali jsme si řadu šancí, ale bohužel fotbal se hraje na góly a v tomto ohledu byl Baník produktivnější,“ připustil po utkání Martin Hašek. Středočeši také pohořeli na skvěle chytajícím brankáři Vaškovi, jenž v minulosti oblékal i opavský dres.

Poslední vzájemný duel s vlašimským soupeřem sehrála Opavě v září na stadionu v Městských sadech. Tři body ovšem domácí urvali až v samotném závěru. V 90. minutě se trefil Tomáš Smola a Slezané zvítězili 2:1.

Se stadionem ve Vlašimi se pro Slezský FC rozhodně nepojí příjemné vzpomínky. V červnu 2010 zde zakončoval druholigovou sezonu. Po bídném výkonu však prohrál 1:3 a vzhledem k tomu, že v souběžně hraném utkání remizoval Hlučín s Duklou Praha 2:2, Opavané zamířili do třetí ligy.

Od těch časů ovšem uplynulo už téměř sedm let a nyní je Slezský FC v úplně jiné situaci. Podle postavení v tabulce může být právem vnímán jako lehký papírový favorit sobotního souboje. Momentálně je na třetím místě, ale šestá Vlašim na nás ztrácí pouze tři body.

Domácí navíc mají kvalitní kádr. Uprostřed defenzivy hraje zkušený obránce Jakub Štochl, ve středu záložní formace pak nastupuje syn dnes už bývalého trenéra Martina Haška, dvacetiletý Filip. V útoku se pak pravidelně objevuje pro Opavu velice známé jméno. Jedná se o forvarda Vojtěcha Hadaščoka, který je opavským odchovancem. Později zamířil do Liberce, načež následovalo několik hostování. V současnosti je jeho působištěm právě Vlašim.

Duel pod Blaníkem startuje v sobotu 8. dubna od 16:30. Ze zápasu bude připraven také textový on-line přenos.


sdílet