Obrat ve Vlašimi? Celý tým podal výborný výkon, chválí kouč Skuhravý

10. 4. 2017
Redakce

Vlašim – Opavští fotbalisté nešli do utkání na půdě Vlašimi v ideálním rozpoložení. Po dvou porážkách v řadě museli zmobilizovat zejména psychické síly a zabrat. Povedlo se. Slezané sice pod Blaníkem prohrávali, ale v závěru předvedli skvělý obrat. Výsledek? Opava vyhrála 2:1 a bere tři body.

„V prvním poločase jsme byli lepším týmem, chyběla nám ale dravost do šestnáctky. To se dá pochopit. Měli jsme za sebou týden po zápase, kterým nám nevyšel. Pro hráče to byla nová situace,“ přiznává opavský kouč Roman Skuhravý.

Po změně stran už to byla stará dobrá Opava. Kombinačním fotbalem zatlačila domácí celek, který přestal hrát a jeho pasivitu Slezané potrestali. „Vyhráli jsme zaslouženě, ve druhém poločase jsme to byli my. Celý tým podal výborný výkon. Hráli jsme kombinačně a připravili si šance. Ke smůle Vlašimi to vyšlo v poslední minutě, ale takový je fotbal,“ pokračuje trenér Slezského FC.

Chtělo by se říct, že mu vyšlo střídání. V poločase urostlého útočníka Tomáše Smolu nahradil rychlý štírek Václav Jurečka, který dvěma zásahy položil opavského soupeře na lopatky. „To není šťastná ruka. Tomáše Smolu jsem vůbec nestřídal kvůli výkonu. Jednak má problém s kolenem a navíc se na něj ve vzduchu dobře připravili. Chtěli jsme to trochu rozpohybovat. Fakt, že se to Vencovi Jurečkovi povedlo tak nádherným způsobem, je povzbuzením pro něj,“ myslí si Skuhravý.

„Obě situace vyřešil fantasticky. Jakým způsobem si v 90. minutě přebral balon, to je znak velkého fotbalisty. Doufám, že ho to podpoří v další práci,“ dodává jedním dechem.

Uklidní cenná výhra opavské borce? „Bavíme se o tom, jakým způsobem chceme hrát. Dvakrát za sebou jsme prohráli, což se nám nestalo za tři čtvrtě roku nestalo. Situace s námi zacloumala. Máme jasný cíl – dělat dobře fotbal a jednou se s Opavou do ligy podívat,“ velí ambiciózní kouč.

V pátek doma Slezané vyzvou Žižkov. „Jedu se na něj podívat. Změnili trenéra, chci je vidět naživo,“ vypálil bezprostředně po závěrečném hvizdu ve Vlašimi Roman Skuhravý. „Každý zápas nyní hrajeme jako play-off. Věřím, že se nám bude výsledkově dařit,“ uzavřel.


sdílet