Dvougólový hrdina Jurečka: Na střelecký úspěch bych si přál navázat

12. 4. 2017
Redakce | FOTO: Deník / František Géla

Vlašim – V MOL Cupu mu to pálí, ve Fortuna národní lize ale za žádného obávaného střelce neplatí. V sobotní bitvě na půdě Vlašimi ovšem ukázal, že umí z minima vytěžit maximum. Útočník Václav Jurečka se dostal do dvou šancí, obě chladnokrevně proměnil a Slezané urvali důležitou výhru.

„V posledních dvou utkáních jsem si vypracoval šance, ale neurvali jsme ani bod. Docela jsem to měl v hlavě, proto jsem strašně rád, že mi to tentokrát vyšlo,“ říká hrdina sobotního duelu. „Moc bych si přál na tento střelecký úspěch navázat,“ dodává.

Opavští nezačali špatně. V první půli zahrozili. Slibné šance měli Kuzmanović s Mozolem, jenže je nevyužili. V závěru pak domácí borci udeřili a Slezané museli dotahovat.

Po změně stran Opava přidala, vlašimský tým zatlačila, jenže se dlouho neuměla prosadit. Přišlo to v závěru. V 84. minutě o sobě dal Jurečka poprvé výrazně vědět. Z pravé strany si potáhl míč do vápna a prostřelil Nguyena – 1:1.

Oba celky už asi počítaly s remízou, když v nastaveném čase dostal parádní pas do běhu. Utekl dvěma obráncům, chladnokrevně poslal míč do sítě a zajistil Slezskému FC vítězství. „Museli jsme hrát tahově. Na nic jiného nebyl čas. Za hrdinu se ale vůbec nepovažuji. Od spoluhráčů jsem dostával dobré balony. Vítězství je zásluha celého týmu,“ pokračuje dvaadvacetiletý mladík.

Na hřišti strávil sice jen poločas, přesto nasázel dvě branky. Stejný počet, na jaký předtím potřeboval 16 utkání. Řekl si o místo v základní sestavě? „To záleží na trenérovi. Rád bych hrál. Uvidíme,“ usmívá se.

Opavští zatím marně nahání první Sigmu s druhým Baníkem. „Je pravda, že ztrátu máme velkou, ale nic nebalíme. Do konce zbývá ještě deset kol. Budeme bojovat,“ tvrdí Jurečka.

Už v pátek Slezský FC vyzve Viktorii Žižkov, kterou z pozice kouče vede opavským fanouškům známý David Vavruška. „Moc se těším. Pod trenérem Vavruškou jsem debutoval. Žižkov má sice formu, ale to nás nezajímá. My chceme vyhrát každý zápas,“ ujišťuje rychlý útočník.


sdílet