Máme na to hrát lepší fotbal, ví opavský kouč Roman Skuhravý

15. 4. 2017
Redakce | FOTO: Deník / František Géla

Opava – Čtvrtý domácí zápas na jaře a čtvrtá ztráta. Opavští fotbalisté ještě tři minuty před koncem prohrávali se Žižkovem o dva góly. V dramatickém závěru stihli vyrovnat a urvat bod. To kouč Slezského FC Roman Skuhravý kvituje, jinak ale rozhodně nemohl být spokojen.

Opava opět ukázala, že je v závěrech zápasů obrovsky silná, ale co naplat, když je z toho jen remíza. Byť za ni mohou být Slezané vzhledem k průběhu pátečního duelu velmi rádi. „Nejsem na to hrdý. Mrzí mě, že se nám zápasy v jarní sezoně opakují a jsou podobné jako vejce vejci. S tím spokojeni nejsme. Pustíme soupeře do vedení a doma nemáme takový klid, jaký bychom mohli mít. Obrovsky mi vadí, že začneme více běhat a nabízet se až v momentě, kdy dostaneme gól,“ štve opavského trenéra.

Kde hledat problém? „Chtění, které svazuje nohy. Možná trochu pocit, že to přijde samo, nebo i kvalita řešení. Problémů bylo v utkání víc. V prvním poločase jsme měli čtyři situace, kdy jdeme jeden na jednoho a nejsme schopni to vyřešit. Je to o individualitách, jak to vyřeší. Dotahování nás pak stojí obrovskou porci sil. Klukům za to patří dík, ale je škoda, že lacino dostáváme branky,“ mrzí Skuhravého.

Co změnit, aby to bylo lepší? „Je to o tom, jaký výkon podáme. Jednoznačně víme, že fotbal hrát umíme. Víme, že umíme dávat góly, ale potřebujeme k tomu i pokoru a trpělivost, vyčůranost. Faktory, které k fotbalu patří. Chvíli nám to nejde, tak si počkáme. Budeme hrát trpělivě z dobré defenzivy, a potom udeříme. Ale my ne. Chceme to valit hned a z toho se kupí nepřesnosti,“ uvědomuje si kouč Slezského FC.

Našlapaný zápasový program opavských fotbalistů pokračuje. Už ve středu se Slezané představí na půdě Prostějova. „Je to soupeř jako každý jiný. Vůbec mě nezajímá, že je poslední. Proti Baníku hrál velice dobře. Jde o zápas venku. Musíme se na něj velice dobře připravit a zapřemýšlet nad tím, jak vyřešit náročný program, který teď máme. Odehrát v 15 dnech pět zápasů není úplně jednoduché,“ pokračuje Roman Skuhravý.

Je tedy jasné, že si pomůže změnami v sestavě. „Určitě. Někteří hráči mě nemile překvapili. Takhle hrát nechceme. Nechci být úplně negativní, protože je pěkné, že jsme to otočili. S veškerou úctou k soupeři ale máme na to hrát lepší fotbal,“ dodává na závěr.


sdílet