Klobouk dolů před kluky, chválí Skuhravý po obratu v Prostějově

20. 4. 2017
Redakce

Opava – Slezský FC přivezl výhru z půdy posledního Prostějova, ale byla to těžká šichta. Opavští totiž ještě dvacet minut před koncem prohrávali, závěr ale zvládli skvěle. Soupeři nasázeli tři branky a zvítězili 4:2. Jak duel hodnotil trenér Slezanů?

„Do zápasu jsme vstoupili výborně. Byli jsme jasně lepší a silní v kombinaci. Soupeře jsme přehrávali a dostali jsme se do vedení. Chybou v rozehrávce jsme ale soupeři nabídli šanci na vyrovnání a od té doby to pro nás byl strašně těžký zápas,“ přiznává opavský kouč Roman Skuhravý.

Domácí Skwarczek sice srovnal na 1:1, Opava si však mohla vzít vedení zpět. „V závěru prvního poločasu jsme měli dvě stoprocentní tutovky. Ve druhé půli jsme chtěli zápas rozhodnout, ale domácí nadšeně bojovali. My jsme byli podobně jako v posledních zápasech trochu nepřesní. Navíc nám nešly nohy a soupeř nám dal z brejku druhý gól,“ popisuje.

Ještě v 70. minutě Slezský FC prohrával, ale pak za to vzal kapitán Jan Žídek a srovnal. O chvíli později proměnil penaltu Jan Schaffartzik a definitivní pojistku přidal David Puškáč, jenž upravil skóre na konečných 4:2.

„Byli jsme v těžké situaci. Klobouk dolů před kluky, že měli sílu zápas otočit. Do hry jsme poslali Kuzmanoviće se Smolou a utkání dohrávali na čtyři útočníky. Jsme rádi, že jsme zápas výsledkově zvládli. Máme tři body, ale nerodily se lehce, což jsme koneckonců očekávali,“ pokračuje Skuhravý.

Znovu se ukázalo, že závěry utkání zkrátka Opava zvládá výborně. „Je obrovsky pozitivní, že kluci za vítězstvím jdou. Pomohli jsme si standardkami. Smolík (Tomáš Smola – pozn. red.) společně s Puškym (Davidem Puškáčem – pozn. red.) výborně vyřešili dvě brejkové situace,“ chválí trenér Slezanů.

Zimní posila z třetiligových Petřkovic David Puškáč se poprvé objevil v základní sestavě a hned dal dva góly. Klobouk dolů. „David vypadal v tréninku výborně. Šanci si zasloužil a chytil ji za pačesy. Jsou věci, kdy by mohl být přesnější, ale věřím, že na nich zapracuje. Doufám, že mu dva góly pomohou do zbytku sezony a dodají chuť do další práce,“ věří Roman Skuhravý.


sdílet