Na finále poháru všichni ve žlutém!

4. 5. 2017
Redakce

Opava – Slezský FC si to v polovině května rozdá s prvoligovým Zlínem o vítězství v MOL Cupu. Utkání se odehraje na olomouckém Andrově stadionu, přesto se předpokládá výborná atmosféra.

Dá se očekávat, že na historické finále do Olomouce vyrazí opavské fotbalisty podpořit tisíce fanoušků. „Na začátku jsem si přál, aby nás bylo kolem čtyř tisíc. Co kolem sebe slýchám, na zápas se chystá spousta lidí, kteří jinak na venkovní utkání moc často nejezdí. Snad nám bude přidělená kapacita stačit,“ říká šéf opavského kotle Tomáš Hrubý.

„Pro mě osobně je finále nejvíc, co jsem ve fanouškovském životě zažil. O něčem podobném jsem doteď snil. My fanoušci jsme vždycky říkali, že pohár je důležitý a tohle je výsledek. Potkáváme ligové týmy a daří se nám je porážet, což je paráda. Je to obrovský úspěch nejen pro náš klub, ale pro celé město Opava. Takhle by to všichni měli brát,“ pokračuje.

Příznivci Slezského FC budou mít na Andrově stadionu k dispozici strmou Severní tribunu. „Byl to takový můj malý sen. Přáli jsme si mít pro sebe celou tribunu. Pro všechny fanoušky jistě bude skvělým zážitkem zafandit si společně v takovém počtu,“ soudí věrný fanoušek SFC. „Chtěli bychom vytvořit celotribunové choreo. Připravujeme i další věci, ale nerad bych je teď prozrazoval,“ usmívá se Hrubec.

Haná se může těšit na žlutou opavskou lavinu. „Moc bych si přál, aby všichni vyrazili oblečeni ve žlutých tričkách. Nerad bych, aby to někdo bral na lehkou váhu, ale fakt se oblíkl do něčeho žlutého. Bude to mít nádherný efekt, třeba jako na podzim v derby v Ostravě. Navíc se tím ukáže soudržnost a jednota všech Opaváků,“ dodává jeden z lídrů opavského kotle.


sdílet