Další anglický týden pro SFC. Tentokrát vyjíždí do Třince

10. 5. 2017
Redakce

Opava – Po sobotním derby s Vítkovicemi, které Slezský FC vyhrál v poměru 2:1, opavští fotbalisté otestují kvality dalšího lokálního rivala. Tím bude Třinec. Duel dvou nedalekých soupeřů má začátek ve středu 10. května od 17.00 hodin.

Opavu na třinecké půdě rozhodně nečeká jednoduché utkání. Domácí totiž na svém hřišti disponují nebývalou formou. V jarní části doma ještě neztratili ani bod. Postupně zde padlo Táborsko, Varnsdorf, Znojmo a naposledy také Frýdek-Místek. Poslední druholigové klání však Třinečtí sehráli venku a nutno dodat, že jim absolutně nevyšlo.

Ve Vlašimi prohráli hokejovým výsledkem 0:5. Během třiatřicáté minuty platilo skóre 3:0 a prakticky bylo rozhodnuto. Proti Opavě tak má tým trenéra Jiřího Nečka co napravovat. Dodejme ovšem, že jeho mužstvo se muselo vyrovnávat s absencí pěti vykartovaných hráčů.

Mimochodem právě Jiří Neček je pro Slezský FC velice známou tváří. V našem klubu před lety působil. Právě pod jeho vedením se ve druhé lize začal v opavském kádru prosazovat pozdější útočník římského Lazia Libor Kozák. Jiří Neček v minulosti v Třinci už působil, další návrat se konal loni v září. Tehdy skončil v polských Gliwicích a když se Třinečtí potáceli v sérii neuspokojivých výsledků, opět se posadil na jejich lavičku.

V rozhovoru zveřejněném na internetových stránkách klubu současný třinecký stratég přiznal, že to pro něj bude velmi speciální klání: „V Opavě jsem trénoval tým, který hrál dva roky o postup. Pro mě je to dost prestižní utkání. Nyní musím náš tým na toto připravit. Všichni vidí, že Opava je ve výborné formě, hráči mají hlavu nastavenou na postup a dělají pro to vše, což jde vidět i v českém poháru. Bude to jedno z lepších utkání.“

Třinec má na soupisce celou řadu nebezpečných hráčů, na něž si bude třeba dát pozor. Někteří z nich navíc budou po svém vykartování odpočatí. A to třeba oba středopolaři Dario Krišto s Martinem Motyčkou. Druhý z nich se proti Frýdku prezentoval velmi pěkným gólem. Opava si bude muset ohlídat také zimní posilu ze Znojma v podobě Šimona Šumbery, za něhož opačným směrem na jih Moravy putoval Jakub Teplý.

Výrazného střelce bychom v třinecké sestavě asi hledali marně. Na prozatímních pěti gólech se však zastavili hned tři hráči – už zmiňovaný Martin Motyčka, René Dedič a Michal Stříž. Známí jsou také fotbalisté, kteří před lety nastupovali za Hlučín. V jeden ze základních stavebních kamenů obrany se vypracoval Marek Čelůstka. Za Třinec aktuálně hraje také Petr Hošek.

Poslední vzájemné utkání mezi Opavou a Třincem loni na podzim skončilo jasně ve prospěch týmu kouče Romana Skuhravého. Na stadionu v Městských sadech byla od úvodních minut spuštěna slušná kanonáda, přičemž do poločasu domácí vedli 4:0. Za tohoto skóre také zápas skončil. Velmi rád na něj jistě bude vzpomínat především útočník Tomáš Smola, jemuž se povedlo zkompletovat hattrick. Věřme, že podobně pro nás dopadne i středeční vystoupení, tentokrát v Třinci.

Zápas startuje v 17 hodin a jeho průběh můžete sledovat buď živě na streamu sázkové kanceláře Fortuna, nebo v textovém on-line přenosu na webu Onlajny.com.


sdílet