SFC jede na opačnou stranu republiky, čeká ho Sokolov

20. 5. 2017
Redakce

Opava – Slezský FC v předposledním kole Fortuna národní ligy zajíždí na daleký výjezd přes celou Českou republiku až do Sokolova. V zápase, který má výkop v neděli 21. května od 16 hodin na sokolovském stadionu, půjde oběma týmům o hodně.

Opavští borci ze třetího místa tabulky ztrácejí na druhý Baník tři body. Ostravu ale ve šlágru kola čeká duel s vedoucí Olomoucí, která už má postup v kapse. Dá se očekávat, že ostravský celek může ztratit a v případě opavské výhry v Sokolově bude závěr soutěže ještě hodně zajímavý.

Nedělní utkání je ovšem velice důležité také pro Sokolov. Na čtrnácté příčce tabulky má čtyřbodový náskok nad předposledními Vítkovicemi. Pokud by Opavu porazil, definitivně by se udržel v soutěži i pro příští sezonu. Lze předpokládat, že domácí pro to udělají vše. Mimo jiné to v rozhovoru pro Sokolovský deník potvrdil jejich trenér Vítězslav Hejret.

„Chceme podat náš maximální výkon, bez jakýchkoliv pochybností, a zápas vyhrát. Z hráčů cítíme velké odhodlání. Opava patří mezi tři nejlepší celky soutěže, svou kvalitu potvrzují svými výsledky. My jsme ale vnitřně absolutně přesvědčeni o tom, že uspějeme,“ poznamenal.

Letošní ročník je pro Západočechy tvrdým vystřízlivěním z úspěchů minulých let. Tohoto stabilního účastníka naší druhé nejvyšší fotbalové soutěže jsme byli zvyklí vídat ve svrchních patrech tabulky. Loni vybojoval pěkné čtvrté místo, předloni skončil o příčku níže. Sezona 2016/2017 se ovšem pro klub táhne v duchu výsledkové mizérie.

Sokolovští zatím dokázali vyhrát pouze šestkrát, přičemž se dají považovat za remízového krále druhé ligy. K remíze zápas dovedli celkem v jedenácti případech. Hned pět ze šesti výher Baník uhrál na domácím hřišti, které je mimochodem obehnáno atletickou drahou a mnoho mužstev sem nejezdí rádo. Opava je určitě jedním z nich. V uplynulé sezoně zde urvala remízu 1:1 až proměněnou penaltou ze závěru. I když sokolovský stadion dříve býval těžko dobytnou tvrzí, letos zde Hejretův celek už čtyřikrát padl.

Oba soupeři se naposledy potkali loni v listopadu na opavském stadionu v Městských sadech. Za hosty otevřel skóre Sadílek už v deváté minutě. Opava ale dokázala otočit na 2:1, přestože po pětadvaceti minutách musel kvůli červené kartě předčasně pod sprchy Honza Žídek. Po delší době jsme tak tohoto protivníka dokázali porazit. Obě měření sil z minulé sezony skončila remízou, v předchozím ročníku jsme pak doma se Západočechy remizovali bez branek a na jeho půdě následně prohráli 1:2.

V posledním klání sice Sokolov podlehl ostravskému Baníku 0:3, ale nevedl si špatně a vypracoval si několik dobrých příležitostí ke skórování. Není divu, tým rozhodně nemá špatný. Zkušenostmi s ligou disponuje záložník Petr Glaser, jenž působil v brněnské Zbrojovce. Ten je mimochodem s devíti brankami nejlepším střelcem mužstva.

Zapomínat nesmíme ani na šikovného útočníka Vojtěcha Přeučila, který dříve oblékal dres Dukly Praha. Dlouholetou oporou mezi třemi tyčemi je Jaroslav Belaň a v obraně se západočeský celek delší dobu může opírat také o kvalitního zadáka v podobě Zbyňka Vondráčka. Na soupisce Sokolov má například ostříleného slovenského obránce Martina Dobrotku, který hrával za Slovan Bratislava, pražskou Slavii anebo Baník Ostrava.

Utkání startuje v neděli 21. května od 16 hodin a jeho průběh můžete sledovat prostřednictvím textového on-line přenosu.

Bezpečnostní informace pro opavské fanoušky

Utkání bylo Ligovou fotbalovou asociací, FK Baník Sokolov a Policií ČR vyhodnoceno jako rizikové. Níže přinášíme dokument s důležitými informacemi ze strany sokolovského klubu.

Souhrn informací ke stažení (formát .pdf) »


sdílet