Opavská legenda skončila, Zdeněk Pospěch zamával tribunám

31. 5. 2017
Redakce

Opava – Fotbalový příběh Zdeňka Pospěcha se v neděli uzavřel. Dnes osmatřicetiletý obránce do velkého fotbalu vykročil z Opavy. Do klubu svého srdce se vrátil oklikou přes ostravský Baník, pražskou Spartu, dánskou Kodaň a bundesligovou Mohuč.

Na všech těchto adresách zanechal výraznou stopu. Na kontě má také dvaatřicet startů za národní tým. Navíc krom německé štace, všude sbíral mistrovské tituly.

V neděli naposled vedl Opavu na trávník s kapitánskou páskou na ruce. Doprovod mu dělala jeho dcera Nela. „Je to moje princezna, chtěl jsem ji mít u sebe. Bylo to mé přání,“ nechal se slyšet Zdeněk Pospěch. A to nebylo vše.

Rozlučku svého miláčka pojali velkolepě fanoušci, kteří vytvořili krásné choreo. Ze střechy protější tribuny byla spuštěna jeho podobizna. „Děkuji všem, bylo to krásné. Fanoušci byli úžasní. Přesně tak jsem si rozlučku představoval. Ještě k tomu mohl být ten postup,“ usmál se Zdeněk Pospěch.

Ani on se neubránil slzám. „Bylo to emotivní. Šlo můj poslední moment na hřišti. Věděl jsem, že už se tam nikdy nevrátím, tak to člověka trochu vezme. Na polovičce mě to vzalo, trochu jsem si pobrečel. Možná teď mi to ještě až tak nedochází, že je konec. Nyní se už mohu ohlédnout zpátky. Vzpomínek je spousta, převažuji ty krásné. Poznal jsem hodně nových kamarádů, skvělých lidí. Až se ještě někdy při skleničce vína ohlédnu zpět, pobrečím si,“ svěřil se Zdeněk Pospěch.

Přemluvit se k návratu nenechá. „Mé rozhodnutí je nezvratné. Začíná mi normální život,“ řekl rázně. Fotbal mu chybět bude, ale úplně z něj neodchází. „Bavíme se s vedením klubu. Konkrétní ale nechci být,“ přiznal bývalý reprezentant.


sdílet