Historický úspěch kylešovické základky

3. 6. 2017
Redakce

Opava – Základní škola Opava-Kylešovice, která je zároveň partnerskou školou Slezského FC, se před nedávnem představila na republikovém finále McDonald´s Cupu, které proběhlo na stadionu Viktorie Plzeň v Doosan Areně.

Kylešovičtí si v jubilejním dvacátém ročníku došli pro deváté místo. To je pro základku historickým úspěchem. Soutěž je určena pro žáky čtvrtých až pátých tříd a škola skvěle zvládla okresní, následně i krajské finále a pak se mohla přesunout na západ Čech.

Tým nasbíral čtveřici vítězství a dvakrát prohrál. Mladí hráči se kromě toho mohli setkat s bývalým českým reprezentantem a držitelem Zlatého míče Pavlem Nedvědem, který se stal patronem letošního ročníku turnaje.

Komentář Jana Hrušky, učitele na ZŠ Opava-Kylešovice a šéftrenér přípravek SFC:

„Byl to fantastický zážitek. Klobouk dolů před celým týmem pořadatelů. Turnaj měl výbornou atmosféru, kromě fotbalu si mohly děti vyzkoušet pestrou nabídku doprovodných programů, a hlavně měly možnost osobně se setkat se světovou hvězdou Pavlem Nedvědem. Přál bych klukům, aby je tato zkušenost ještě více motivovala a prohloubila v nich zdravou chuť prožívat úspěchy na poli sportovním i nesportovním.“






sdílet