Závěr soustředění? Přípravný duel s Petřkovicemi

14. 7. 2017
Redakce

Opava – Soustředění ve Švamlově mlýně završí fotbalisté Slezského FC přípravným utkáním s třetiligovými Petřkovicemi. Hrát se bude v sobotu 15. července od 10 hodin na malém hřišti v Jakubčovicích nad Odrou.

„Chceme dotvořit základní sestavu, ve které máme ještě tři volná místa. Hráči o tom ví. Tohle utkání a pohárový zápas poslouží k tomu, abychom měli jasno. Generálku se Zlínem už bereme jako soutěžní utkání,“ hlásí opavský kouč Roman Skuhravý, který má k dispozici všechny hráče.

„Matěj Hrabina je od čtvrtku v plném tréninku. Jinak jsou kluci zdraví, celou přípravu jsme absolvovali kompletní. Kluci pracují velmi dobře, kvalita vypadá velmi zajímavě. Musím přiznat, že mám trochu zamotanou hlavu,“ přiznává trenér Slezanů.

Ten si soustředění společně s hráči zpestřil paintballem. „Splnilo to svůj účel. Paintball měl úžasnou atmosféru, ale musím říct, že Kuzmanovič mě ztrestal hrozným způsobem. Mám jelita po celém těle, jako by mě valil rákoskou. (smích) Má za to u mě velké minus,“ říká v nadsázce.

Slezský FC vyzve petřkovickou Odru, na jejíž půdě zahájil své loňské pohárové tažení. „Proti Petřkovicím budeme hrát na menším hřišti, abychom měli ztížené podmínky. Budeme muset dobývat blok. Jsme zvědaví, jak se s tím hráči v únavě poperou,“ uzavírá Skuhravý.

Petřkovice naposledy vyhrály na půdě Frýdku-Místku 3:2 a druhý poločas odchytal Lukáš Godula. V záloze Odry nastupuje také Milan Halaška. V Opavě byl nedávno na zkoušce středopolař Radim Baranek. V zimě si kontrakt ve Slezském FC vysloužil útočník David Puškáč, na podzim uplynulého roku nejlepší střelec Petřkovic.

Sobotní zápas na hřišti v Jakubčovicích nad Odrou startuje v 10 hodin.


sdílet