Soustředění? Úžasné! Atmosféra v týmu je perfektní, pochvaluje si Skuhravý

15. 7. 2017
Redakce | FOTO: Deník / Jan Šimek

Jakubčovice nad Odrou – V superlativech hovořil o soustředění opavských fotbalistů ve Švamlově mlýně trenér Roman Skuhravý. Náladu mu nezkazily ani modřiny z paintballu.

Na závěr soustředění si Slezský FC poradil s třetiligovými Petřkovicemi v poměru 2:0. „Utkání jednoznačně splnilo svůj účel, protože jsme hráli s houževnatým a velice dobře organizovaným soupeřem. V umocnění s menším hřištěm to byl hodně důležitý zápas směrem k tomu, abychom si uvědomili, že potřebujeme přesnost, rychlost a trpělivost. Jsem spokojen s tím, jak to kluci odpracovali,“ říká Roman Skuhravý.

„V prvních a posledních dvaceti minutách tam byla kvalita, kterou chceme. Místy jsme hráli trochu komplikovaně, ale to se dá vzhledem k únavě a dobře hrajícímu soupeři pochopit,“ dodal.

Se svými kolegy z realizačního týmu záměrně zvolil pro sobotní zápas s petřkovickou Odrou menší hřiště v Jakubčovicích. „Celý týden jsme pracovali na hrách na malém prostoru, abychom opravdu zrychlili hru a byli připraveni. To byl důvod, proč jsme zápas nyní dali na tohle hřiště. Splnilo to, co jsme chtěli. Jsem spokojený s tím, jak zápas probíhal,“ opakuje opavský kouč.

Ten už dříve proklamoval, že o základní sestavě už má z velké části jasno. O tři volné vstupenky do základu momentálně ovšem probíhá tuhý boj. Napověděl sobotní duel? „Určitě, ale rozhodnutí si necháme až po středečním poháru, kde dostane příležitost sestava, která teď nehrála. Minutáž bude plus minus stejná. Třeba v útoku bylo ve druhém poločase vidět, že Smolík s Kuzmou nechtějí zůstat mimo. Bude to zajímavé, ale mužstvo má před sebou jeden cíl a budeme potřebovat všechny hráče. Že se někdo nedostane do prvního mistráku, rozhodně neznamená, že ho nepotřebujeme,“ upozorňuje Skuhravý.

Soustředění ve Švamlově mlýně a okolí si celkově pochvaloval. „Bylo to úžasné. Musím poděkovat všem lidem, kteří se o nás starali. Jak ubytování, tak hřiště v Jakubčovicích bylo výborné. V týmu panovala parádní atmosféra, kolektiv se po všech stránkách dotvořil. Jsme tady moc spokojení, nic nám tu nechybělo,“ popisuje.

K utužení party pomohl i paintball. „Staří hráči ukázali, že jsou vyčůranější než mladší, takže využívali veškerých i nedovolených prostředků k tomu, aby vyhráli. Výhru jim ale přejeme, my trenéři jsme totiž hráli za mladší tým. Tři hodiny jsme si užili a splnilo to, co jsme chtěli. Atmosféra ve staré věznici byla skvělá,“ potvrzuje trenér Slezského FC.

Sám při přestřelkách utrpěl řadu zásahů. „Kuzmanović mě ztrestal hrozným způsobem. Ze dvou metrů. Je to holt zákeřný srbský chlapec,“ glosuje s úsměvem.


sdílet