Pohár začíná! Slezský FC jede do Jeseníku

18. 7. 2017
Redakce

Opava – Na konci května opavští fotbalisté sehráli finále MOL Cupu v Olomouci se Zlínem a ani ne po dvou měsících se opět ocitají v pohárových bojích. V prvním kole je čeká houževnatý soupeř divizního Jeseníku. Duel na jesenickém hřišti má začátek stanoven na středu 19. července od 17 hodin.

Slezský FC završil soustředění ve Švamlově mlýně vítězně, když si v sobotu poradil s Petřkovicemi v poměru 2:0. Lze očekávat, že v poháru dostanou prostor hráči, kteří v posledním přípravném testu na soustředění nehráli od začátku. „Příležitost dostane sestava, která teď nehrála. Minutáž bude plus minus stejná,“ potvrzuje opavský kouč Roman Skuhravý.

Domácí borci mají za sebou celkem kvapný začátek letní přípravy. Minulý čtvrtek ji teprve zahájili a v neděli už před vlastními diváky absolvovali předkolo poháru s lokálním rivalem z Rýmařova. Byť hostující nováček třetí ligy byl papírovým favoritem, zápas v základní hrací době skončil výsledkem 2:2 a překlenul se do prodloužení, v němž rovněž branka nepadla. Rozhodovat tak musely penalty.

V nich byl šťastnější Jeseník, jenž zvítězil 4:2. Od třiaosmdesáté minuty hrál přitom bez vyloučeného Minky. Kvalitu soupeře po zápase uznal i současný rýmařovský trenér Milan Furik, který v minulosti působil u opavského dorostu.

„Od začátku bylo vidět, že půjde o hodně. Vítěz měl možnost se utkat s Opavou. Hrálo se důrazně, agresivně a v tempu. Domácí nakonec byli šťastnější,“ řekl pro Deník Milan Furik. Ve tvrdém utkání přišel o dvojici hráčů. S prošlápnutým kotníkem opustil trávník Zdeněk Horák a vykloubené rameno pro změnu poslalo do nemocnice kapitána Jiřího Furika, jenž má také opavskou minulost.

Jeseník v uplynulé sezoně po postupu z krajského přeboru strávil první rok v divizi, kde se rozhodně neztratil. Nakonec z toho bylo šesté místo. V kolonce vstřelených branek tým patřil k širší špičce, co do počtu inkasovaných gólů ale byla jesenická obrana nejhorší v soutěži.

S jednou významnou změnou Jeseník nastoupil i do nové sezony. Petra Ševčíka v pozici hlavního trenéra vystřídal jeho asistent Josef Zbýňovec. Přípravu Jeseničtí začali i se dvěma posilami z České Vsi – Michalem Žákem a Davidem Marcinovem. Prvně jmenovaný odehrál celý zápas proti Rýmařovu. V neděli se Jeseník nemohl spoléhat i na dvojici klíčových hráčů Bronislava Mlynáře (zahraniční dovolená) a zraněného Jiřího Mráze.

Kdo ví, jestli na Opavu budou připraveni. Na jesenické soupisce figuruje dvojice hráčů, o které projevila zájem třetiligová Mohelnice. Jedná se o Lukáše Woitka a kanonýra Petra Navrátila. Ten je možná nejnebezpečnějším hráčem domácích. V loňském roce ho například zkoušel i Hlučín z MSFL.

Velkou výhodou Opavy je rozehranost. Za sebou má prakticky celou letní přípravu. A nutno říct, že zdařilou. S velmi dobrými výsledky v zádech se utká se soupeřem, který se na nový divizní ročník začal připravovat teprve minulý týden. Jeseník je na druhou stranu povzbuzen skalpem Rýmařova a na svém hřišti rozhodně nedaruje nic zadarmo.

Vzpomeňme na loňský pohárový začátek v Petřkovicích. Po utrápeném výkonu Opavu vysvobodil až gól Tomáše Jursy. Petřkovický celek přitom velmi nepříjemně kousal. Rozpačitý start v poháru ale pro SFC nakonec vedl až do jeho finále. Kam Slezané dojdou v letošním ročníku?

Středeční zápas startuje v 17 hodin.


sdílet