K narozeninám dostal postup, přáli mu i fanoušci. Měl jsem husí kůži, svěřil se Čelůstka

20. 7. 2017
Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka

Jeseník – Slezský FC měl na programu duel prvního kola MOL Cupu na půdě Jeseníku, když obránce Tomáš Čelůstka slavil své 26. narozeniny. Měl sice prsty v inkasované brance, ale pak svému jmenovci Tomáši Smolovi nahrál na vítězný gól, a vykoupil tak hříchy. Po utkání mu k narozeninám i postupu pogratuloval početný opavský kotel.

Tomáši, narozeninový den vám vyšel parádně. Výhra v Jeseníku a postup v kapse. Lepší to být asi nemohlo, že?
To asi ne. (směje se) Jsem strašně rád, že jsme zápas zvládli a postoupili jsme. Chtěl bych moc poděkovat klukům v týmu a fanouškům, za to, jakým způsobem mi popřáli. Měl jsem husí kůži.

Dočkal jste se gratulací i v šatně?
Kluci mi po pokřiku zpívali v kabině. Moc si toho vážím. Všem spoluhráčům i fanouškům bych chtěl tímto moc poděkovat. Stejně tak mým kamarádům a známým, kteří mi psali už od rána.

Dopřál jste spoluhráčům nějakou svačinku?
Měli jsme menší občerstvení. Žiďas v červenci slavil narozeniny, takže i on něco donesl. Do kabiny jsme klukům přinesli kuřata. Měli jsme to spolu napůl.

V utkání jste zapsal přihrávku na branku Tomáše Smoly…
Jsem rád, že nahrál Smolíkovi zrovna na třetí gól. (směje se) Mám černé svědomí při prvním inkasovaném gólu, který jde za mnou. Je fajn, že jsem to mohl alespoň částečně vykompenzovat přihrávkou.

Na soustředění jste na pokoji bydlel s Joelem Kayambou a bylo vidět, že si rozumíte…
Bylo to fajn, až na to, že mi chrapkal do ouška. (směje se) Jinak je to ale bezvadný kluk. Všichni noví kluci, kteří přišli, jsou skvělí. Máme skvělou partu. Když mi kluci zpívali v kabině, byl jsem rád. Tenhle kolektiv je zdravý a já jsem moc rád, že mohu být jeho součástí.

Start Fortuna národní ligy se blíží. Asi už se nemůžete dočkat prvního mistráku, že?
Moc se těšíme. Myslím, že jsme se připravovali velice dobře a kvalitně jsme potrénovali. Teď už jsme všichni natěšení. Nemůžeme se dočkat, až sezona vypukne.

Vzhledem k uplynulému ročníku, který byl velmi úspěšný, se na vás budou chtít soupeři vytáhnout. Jste na to připraveni?
Budeme pod daleko větším tlakem než v minulé sezoně. Jsme v roli favorita, bude to na nás, ale jsme připraveni. Víme, že se od nás budou očekávat vítězství.


sdílet