Mohli jsme vytěžit víc, ale bod bereme, přiznává Roman Skuhravý

30. 7. 2017
Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka

Frýdek-Místek – V derby s Valcíři byli opavští fotbalisté považováni za velkého favorita. S překonáním houževnatého soupeře ale měli problémy. Nakonec se ve Stovkách urodila zřejmě zasloužená remíza 1:1. Jak duel hodnotil trenér Slezského FC Roman Skuhravý?

„S pokorou bereme bod. Před startem ročníku jsem říkal, že sezona bude těžká, což se potvrdilo. Z velké části se to potvrdilo, protože jsme byli pomalí v kombinaci. Díky Vildovi Fendrichovi jsme přežili dvě obrovské příležitosti domácích, a pak jsme po naší chybě dostali gól na 0:1, což byla samozřejmě komplikace. Jinak věřím, že bychom tady uspěli tříbodově,“ říká na úvod Roman Skuhravý.

„Nebyli jsme přesní v našem způsobu hry. Měli jsme pomalé podjištění, špatnou rotaci. Kovařík je šikovný, zkušený hráč a soubojově si s tím poradil. Nevytlačovali jsme prostor, jak jsme si řekli, což byl trochu problém,“ dodává.

Po vyrovnané první půli začali lépe domácí, kteří šli do vedení po trefě Grussmanna. Pak ale Opava zapnula a bušila do obranného valu domácích. Díky gólu Smoly srovnala, druhou branku však nepřidala. „Na to, kolik jsme měli standardních situací, a jaké jsme měli držení míče na polovině soupeře, jsme ze zápasu mohli vytěžit víc. Bod ale bereme, domácí hráli výborně,“ uznal opavský kouč.

Slezský FC je pasován na jednoho z hlavních favoritů celé Fortuna národní ligy. Mohlo se to podepsat na psychice hráčů? Nepadla na ně nervozita? „Ne. My jsme rádi, že poprvé v životě máme takovou roli a já doufám, že z toho hráči nervózní nebyli. Bylo to o terénu, kondičně jsme na tom nyní nebyli nijak dobře. Vyhodnotím si to v klidu s chladnou hlavou, ale rozhodně si nemyslím, že tam byla nervozita,“ odmítá Roman Skuhravý.

V sestavě i na lavičce chyběl šikovný záložník Petr Zapalač, kterého zbrzdily drobné zdravotní potíže. „Týden netrénoval, do plného tréninku šel až ve čtvrtek, proto se nedostal do nominace,“ vysvětluje trenér SFC.

V sobotu 5. srpna se Slezský FC od 14:30 představí poprvé v nové sezoně na domovském stadionu v Městských sadech, kde vyzve Vítkovice. Ty Roman Skuhravý osobně sledoval v zápase s Ústím nad Labem (0:0). „Před námi je dalších 29 kol, která budou velice těžká, takže příští týden nás čeká stejná kvalita a urputnost. Musíme se s tím vypořádat lépe než tentokrát,“ velí zkušený stratég.


sdílet