Musíme zpřesnit hru, velí Pavel Zavadil. Chválí opavské fanoušky

30. 7. 2017
Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka

Frýdek-Místek – Prvoligové stadiony vyměnil za působení ve Fortuna národní lize. Pavel Zavadil má za sebou první soutěžní zápas ve druhé nejvyšší soutěži. Debut v opavském dresu v rámci FNL absolvoval ve frýdecko-místeckých Stovkách, kde Slezský FC remizoval s domácím výběrem 1:1.

„Bylo to těžké utkání. Na začátku měli domácí šanci, my jsme začali hrát, jak jsme chtěli až tak od desáté minuty, ale hru jsme měli víc zrychlit, protože jsme sice měli převahu, jenže chybělo finále – dostat před bránu rychlým balonem,“ myslí si zkušený středopolař.

„Měli jsme více ze hry a Frýdek hrozil z brejků. Ve druhém poločase měl standardku, nakonec z ní bylo břevno. Naštěstí pro nás. Z převahy jsme si však vytvořili málo. Je potřeba vytvořit si víc šancí a soustředit se na další zápas,“ dodává.

Opava mohla jít do vedení už v prvním poločase, ale Kuzmanović nedokázal usměrnit skákavý balon do prázdné brány. „Měli jsme rychlou akci po lajně, kdy balon byl před bránou. Zdálo se mi, že mu na poslední chvíli uskočil balon a špatně to trefil. Prostě to tak je. Nedá se nic dělat, měli jsme si vytvořit daleko víc šancí podobných jako byla tato,“ uvědomuje si největší letní posila Slezského FC.

Jak se mu hrálo o patro níž ve Fortuna národní lize? „Byl to první zápas, ale je to bojovnější a možná se také víc běhá. V lize je to trochu jiné. My musíme jet dál. Máme bod z venku, což je pro nás samozřejmě málo, ale pořád se počítá,“ tvrdí Pavel Zavadil.

„Snažil jsem se hrát víc dopředu, abych nechal Šafovi (Schaffartzikovi – pozn. red.) trochu víc prostoru na rozehrávku. Myslím, že jsem se měl možná trochu víc zapojit do koncovky, protože se mi zdálo, že nás tam bylo vždy o jednoho míň. Příště se to musí zlepšit,“ zdůrazňuje.

V úvodu druhé půle šli do vedení Valcíři, Opava odpověděla gólem Smoly. Otočit skóre ale nezvládla. Přitom standardek měla v zápase mraky. „Za první poločas jsme měli snad deset rohů a strašně moc standardek, kdy jsme to buď špatně kopli, nebo jsme tam šli v malém počtu a nedůrazně. Je to třeba dál trénovat, aby se to v dalším zápase zlepšilo. Ve závěru jsme měli velkou převahu, ale koncovku musíme zlepšit. Chybí nám přihrávky pod sebe a ty průnikové musí být přesnější, abychom z nich mohli dát gól,“ pokračuje středopolař s vynikající kopací technikou.

Utkání ve Stovkách sledovalo více než dva tisíce diváků. Atmosféra byla solidní, staral se o ni především početný opavský kotel. „Atmosféra mi přišla jako v lize. Naši fanoušci vytvořili fantastickou kulisu. Na stadion jsme přijeli ve stejný čas jako oni, takže jsme věděli, že tady bude hodně lidí. Povzbuzovali nás až do konce, takže jim patří velký dík. Přeji si, aby i za týden přišlo hodně lidí. Hlavně ať vyhrajeme,“ doufá devětatřicetiletý borec.

V sobotu 5. srpna od 14:30 se Slezský FC představí doma v souboji s Vítkovicemi a znovu bude velkým favoritem. „Hráli jsme s nimi v přípravě. Bude to hodně podobný zápas jako tento. Frýdek-Místek se snažil hrát na rychlé brejky, což určitě budou chtít i Vítkovice. Musíme zpřesnit hru a posunout se dál,“ uzavírá Pavel Zavadil s jasným plánem.


sdílet