První domácí zápas je tady, Slezský FC hostí v derby Vítkovice

4. 8. 2017
Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka

Opava – Tak jsme se dočkali, první domácí zápas je tady. Opavské fotbalisty čekají Vítkovice. Po remíze ve Frýdku-Místku potřebuje favorit druhé ligy tři body jako sůl. Hosté vedení trenérem Romanem Westem si v úvodním duelu podzimu body podělili s ústeckou Armou, a sice po bezbrankové remíze.

Pikantností na tomto utkání je fakt, že klíčovými muži Vítkovic jsou tři bývalí hráči Opavy, a to stoper David Mikula, útočník Tomáš Mrázek a brankář Josef Květon. „Vítkovice pokračují v tom, v čem započaly na jaře. Trenéři Kopecký s Westem tým dobře nastartovali, je to jejich týmová práce. Navíc se teď posílili o Ožvoldu s Mrázkem,“ řekl trenér Opavy Roman Skuhravý. „Podle mě odehrají klidnější sezonu, než tomu bylo loni,“ podotkl opavský stratég.

Opavští jdou do derby v roli velkého favorita. „Favority budeme, pokud si rozpomeneme na naše dobré výkony a budeme je schopni zopakovat. Čím dřív si osvojíme naši hru, tím rychleji se nastartujeme. Musíme si uvědomit, že každý soupeř se bude proti nám chtít vytáhnout,“ pokračoval Roman Skuhravý.

Otázkou je, v jaké sestavě Slezský FC proti Vítkovicím nastoupí. K dispozici bude již uzdravený Petr Zapalač. „Uvidíme, zda bude nachystaný na celý zápas, nebo naskočí až v průběhu. Každopádně je to pro nás klíčový hráč,“ zvedl prst trenér Slezského FC. K sestavě na zápas pak řekl: „Je velké umění pro trenéra vybrat sestavu na utkání. U nás je to o to těžší, že všichni tvrdě pracují a chtějí hrát. Naším cílem je co nejdříve najít správnou sestavu,“ uvedl trenér.

„Opava je pro mě favoritem možná i z jiného důvodu – má stabilizované mužstvo a každého půl roku je velmi kvalitně doplňované. A jsou rok od roku silnější. Navíc v uplynulé sezoně dosáhli obrovského úspěchu, když se dostali až do finále domácího poháru, takže jim narostlo herní sebevědomí. Otázka je, kdo tam vyskočí s ní, a taky, zda ona svou roli zvládne,“ řekl na adresu sobotního soupeře trenér Vítkovic Roman West. Utkání začíná v 14.30.


sdílet