Musíme vyhrávat! Už kvůli skvělým fanouškům, velí Tomáš Jursa

17. 8. 2017
Redakce | FOTO: Deník / Petr Dušek

Prostějov – Stejně jako ve Frýdku-Místku, tak i v pohárovém duelu v Prostějově opavský záložník Tomáš Jursa zářil. Dal důležitý první gól, kromě toho nastřelil tyč a ve druhém dějství ještě nedal jednu stoprocentní gólovou příležitost.

„Bylo to vyrovnané utkání, hlavně v prvním poločase. Za výkon v první půli jsme si nezasloužili vyhrávat. Byli jsme všude pozdě, nevypracovali jsme si prakticky jedinou šanci. Prostějov se na nás vyhecoval. My nehráli to, co vždy hrajeme. O přestávce jsme si v kabině něco řekli a náš výkon šel nahoru,“ ohlížel se za zápasem Tomáš Jursa.

Jeho chvíle přišla v úvodu druhého poločasu, kdy povedenou střelou otevřel skóre. „Sedlo mi to, ale mohl jsem dát i druhý gól a bylo by rozhodnuto,“ zlobil se osmadvacetiletý záložník sám na sebe.

Hanáci byli hodně nepříjemní. „Pohárové zápasy takové bývají. Slabší tým se na toho silnějšího dokáže pořádně nabudit,“ pokračoval v povídání odchovanec karvinského fotbalu. „I když domácí po krásné střele vyrovnali, nám se podařilo utkání zlomit ve svůj prospěch,“ vydechl si Tomáš Jursa.

V sobotu hostí Slezané Sokolov. Baník vedený plzeňskou legendou Pavlem Horváthem nehraje špatně, ale body nesbírá. „Je jedno kolik mají bodů. Vím, že hrají dobře po šestnáctku. Náš cíl je jasný, vyhrát. Věřím, že nás poženou naši fanoušci, kteří jsou naprosto úžasní. I v Prostějově nám vytvořili domácí prostředí,“ uzavřel Tomáš Jursa.


sdílet