Opava míří do Znojma, kouč Skuhravý chce body

26. 8. 2017
Redakce

Opava – Po dvou domácích duelech míří opavští fotbalisté bojovat o body na hřiště soupeře. V neděli 27. srpna se představí na jihu Moravy, přesněji ve Znojmě. V domácí sestavě by neměl chybět rodák z Velkých Heraltic a bývalý hráč Opavy Ondřej Machuča, který ve městě okurek hostuje z Liberce.

„Musím přiznat, že o Machučovi jsme přemýšleli. Je to pracovitý střední záložník,“ řekl na úvod opavský kouč Roman Skuhravý. „Ve Znojmě hraje výše, a to mu tolik nevyhovuje. Ale v neděli to nebude jen o Machučovi,“ podotkl šéf opavské lavičky. „Celkově má Znojmo zajímavé mužstvo, nebezpečí hrozí z jejich krajů, má rychlou přechodovou fázi, trošku mu to skřípe v defenzivě, toho bychom chtěli využít,“ řekl Roman Skuhravý.

Jihomoravané naposledy chytili čtyřku v Ústí nad Labem. „Každý zápas je jiný, je začátek soutěže, Znojmo se z toho určitě oklepe,“ míní kouč Slezského FC a dodává: „Chceme bodovat, proto do Znojma jedeme.“

O sestavě na zápas jasno má. „Jedeme podle plánu, sestavu uzpůsobíme nedělnímu zápasu. Proti Táborsku nám změny pomohly, stejně tak vyšel záměr s Petrem Zapalačem. Byl rozdílovým faktorem, a tak to má být,“ pochvaloval si Roman Skuhravý.

Ještě něco málo ke Znojmu. Po sezoně skončil na jihu Moravy trenér Radim Kučera, kterého nahradil další bývalý Sigmák Jiří Barcálek. Z kádru odešel například Radim Nepožitek. Naopak novou tváří je Ondřej Machuča, dalším novicem je také Matúš Lacko. Součástí týmu je i bývalý stoper Slezského FC Radek Mezlík, ten ale zatím v podzimní části v základní sestavě chybí.

Nedělní duel na znojemské půdě má výkop v 19.30, jeho průběh můžete sledovat prostřednictvím živého streamu na webu iFortuna.cz či textového on-line přenosu na webu Onlajny.com.

Stadion na mapě


sdílet