Další změna! Slezský FC půjde v poháru na ligového soupeře

29. 8. 2017
Redakce

Opava – Fotbalisté Slezského FC byli v pravidlech pro losování třetího kola MOL Cupu coby finalisté uplynulého ročníku původně nasazeni v prvním koši. To už ale neplatí. Opava byla přeřazena do druhého koše a ve třetím kole tedy půjde na soupeře z HET ligy.

V prvním koši musí být dle propozic jen prvoligové týmy. V potaz se bere také tabulka z uplynulého ročníku. Vzhledem k tomu, že Brno už z poháru vypadlo, jeho místo zaujal Hradec Králové, patnáctý celek uplynulé sezony nejvyšší soutěže.

„Pro mě je úsměvné, že se dvakrát mění pravidla losování a úprava košů, ale samozřejmě to plně respektujeme. Tipovali jsme, že bude mít přednost sestupující tým před finalistou poháru. Tak to ale mělo být hned na začátku,“ myslí si opavský kouč Roman Skuhravý.

„Teď dostaneme ligového soupeře, což je pro nás super. Máme čtrnáct dní na to, abychom se vrátili k našemu způsobu hry, a pokud to dokážeme, budeme se těšit na kohokoliv. V této fázi už si nelze vybírat,“ dodává trenér Slezského FC.

Samotný akt losování proběhne takto: Nejprve přijdou na řadu kluby ze třetího koše, k nimž bude vylosován někdo z koše prvního. Tím vznikne sedm dvojic, přičemž klub ze třetího koše je vždy domácí.

Poté zůstane devět celků v koši prvním a druhém. Dále se tedy losuje jeden a jeden z obou košů s tím, že se losem ještě určí domácí tým bez ohledu na soutěž. Tak vznikne zbývajících devět dvojic.

Los se uskuteční 30. srpna od 12 hodin v Praze na Strahově a poběží v přímém přenosu na televizní stanici ČT sport. Sledovat jej můžete také prostřednictvím textového on-line přenosu.

Rozdělení klubů do jednotlivých košů

1. koš 2. koš 3. koš
SlaviaOpava   Písek
Plzeň Příbram Živanice
Sparta Vlašim Kroměříž
Boleslav Znojmo Valašské Meziříčí
Teplice Ústí HFK Olomouc 
Zlín Žižkov Hodonín
Dukla Táborsko Domažlice
Jablonec Třinec
Liberec Sokolov
Karviná
Slovácko
Bohemians
Jihlava
Olomouc
Ostrava
Hradec Králové

sdílet