Fanoušci SFC mohou získat za vysloužilé elektro vstupenku na fotbal

25. 9. 2017
Redakce

Opava – Máte doma starý telefon, fén nebo třeba toustovač? Pak máte jedinečnou možnost vyměnit je za vstupenku na fotbalový zápas, a podpořit tak opavský fotbalový tým.

Prvních sto zájemců, kteří 14. října před fotbalovým utkáním Slezský FC Opava a FK Varnsdorf přinesou ke stadionu vysloužilé elektro do přistaveného červeného kontejneru, získá zdarma vstupenky na následující zápas Slezského FC Opava s Olympií Praha. Ten proběhne 28. října v Opavě.

Další zájemci, kteří již vstupenku za své elektro neobdrží, však nepřijdou zkrátka. Budou pro ně připraveny drobné upomínkové předměty fotbalového týmu. Veškeré staré elektrospotřebiče o maximálních rozměrech 40 x 50 cm, které fanoušci během kampaně u stadionu odevzdají, budou následně rozebrány na součástky a recyklovány.

Stejnou možnost jako v Opavě mají i fanoušci Karviné, proto bude během poločasu fotbalového utkání s Varnsdorfem zveřejněn výsledek tohoto regionálního Elektroderby, tedy zda více kilogramů starého elektra odevzdali fanoušci karvinského nebo opavského týmu. Zároveň si vylosovaní výherci mohou ještě zasoutěžit o chytrou televizi a další věcné ceny, jako například dres domácího týmu podepsaný hráči.

Akci na podporu sběru nepotřebného drobného elektra do červených kontejnerů v našem kraji organizuje kolektivní systém ASEKOL za finanční podpory Moravskoslezského kraje. V Opavě a blízkém okolí naleznete 20 těchto kontejnerů. Třídění odpadu je u nás už téměř běžná věc.

„Víme co se starým papírem, plasty i sklem. Přesto ale mnozí z nás zapomínají při úklidu vyčlenit staré elektro. Spotřebiče přitom obsahují nebezpečné látky jako například rtuť, olovo nebo kadmium. Ty se na klasické skládce uvolňují do půdy, vody a ovzduší a poškozují tím životní prostředí. Pokud ale vhodíte drobné elektro do červených kontejnerů, poputují přímo do recyklační linky, kde se z nich pomocí různých separací získávají původní suroviny a materiály ke znovuvyužití,“ upřesnil Zdeněk Kovářík, regionální manažer ASEKOL pro Olomoucký a Moravskoslezský kraj.

Opavané v loňském roce vytřídili 6711 kg elektroodpadu, v letošním roce je prozatím výsledek 5433 kg.

Bližší podmínky akce jsou zveřejněny na webu www.cervenekontejnery.cz.


sdílet