Opavský B-tým porazil v přípravě Polanku

3. 3. 2013
Redakce

Opavský B-tým se dnes střetl v Kylešovicích se soupeřem z Polanky. Svěřenci Jana Hrušky byli v tomto přípravném utkání úspěšní, ale jejich cesta za výhrou nebyla jednoduchá.

Úvod zápasu nabídl šanci Bubeníka, jenž po trestném kopu hlavičkoval jen do brankářovy náruče. V 8. minutě se po akci Radzinevičiuse objevil v golové příležitosti Kašný, ale jeho střela z deseti metrů skončila vedle branky. Chvíli poté po přízemním centru Pompa z pravé strany netrefil míč Tomáš Gebauer.

Po čtvrthodině hry zahrozili poprvé hosté. Nebezpečnou přihrávku před branku ovšem nabíhající útočník nezasáhl a míč skončil vedle branky Minarčíka, který proti soupeři vyběhl.

Ve 28. minutě se domácí tým ujal vedení. Po rohu Kašného hlavičkoval Bubeník jen do břevna, odražený míč však vrátil hlavou do branky Drexler a Opava vedla 1–0.

Polanka mohla brzy srovnat stav. Trestný kop soupeře ovšem jen olíznul břevno opavské branky. Na druhé straně Mrůzek kvalitně zakombinoval s Gebauerem, který ani nadvakrát brankáře hostí nepřekonal.

V samém závěru prvního poločasu poslali hosté z pravé strany centr do pokutového území, míč prolétl mezi opavskými obránci a Moravčík jej hlavou uklidil k tyči na 1–1.

Na začátku druhé půle měla Polanka šanci vývoj utkání obrátit, když se její hráč dostal do příležitosti po dlouhém výkopu brankáře a chybě v opavské obraně. Útočník soupeře přehodil Štencla, ale míč skončil vedle tyče.

V 50. minutě vyzval Radzinevičius ke skórování Mrůzka, ten ovšem ve své šanci úspěšný nebyl. O pět minut později se vyznamenal Petr Štencel, který robinzonádou vytáhl povedenou střelu soupeře z 25 metrů na rohový kop.

Do druhé půle nastoupil na pravém kraji obrany Matěj Hrabina, jenž v 78. minutě utekl soupeři a centrem posadil míč na hlavu Mrůzkovi. Pokus opavského hráče skončil na břevnem branky hostí.

Deset minut před koncem se Mrůzek dočkal svého gólu, když po pěkném prostrčení míče Gebauerem prostřelil brankáře a rozhodl o opavské výhře v poměru 2–1.

„Utkání znovu splnilo svůj účel, hráli jsme s velmi dobrým soupeřem. Mohli jsme prostřídat dvě sestavy hráčů a potěšilo mne, že všichni pracují velmi zodpovědně,“ zahájil hodnocení zápasu Jan Hruška.

„V první půli jsme si vytvořili optickou převahu, ale zúročili jsme ji jen jednou brankou a soupeř v závěru poločasu potrestal naše zaváhání. V druhé půli se hra vyrovnala, šance byly na obou stranách, ale my jsme byli úspěšnější v jejich proměnění,“ dodal trenér opavského B-týmu.

Příští týden hraje druhý tým Slezského FC hned dvě utkání. Ve středu budou jeho soupeřem Mikulovice, zápas začíná v Kylešovicích v 17 hodin. V neděli na stejném hřišti přivítá Hradec nad Moravicí, utkání má výkop v 10:15.

SFC Opava "B" – FK SK Polanka 2:1 (1:1)
Branky: 28. Drexler, 80. Mrůzek – 45. Moravčík.

Sestava B-týmu

1. poločas: Minarčík, Pomp, Moravec, Kuděla, Bubeník, Mrůzek, Kašný, Vybíral, Drexler, Radzinevičius, Gebauer.

2. poločas: Štencel, Hrabina Matěj, Hrabina Michal, Moravec, Kužel, Kašný, Vybíral (Kuděla), Drexler (Bubeník), Mrůzek, Radzinevičius.

Fotografie z utkání naleznete na webu Deníku.


sdílet