SFC čeká domácí mise. Do Opavy míří Varnsdorf

12. 10. 2017
Redakce

Opava – Sobotní duel Fortuna národní ligy v Opavě má jasného favorita, a to domácí SFC. Ten je v čele soutěže, kdežto jeho protivník z Varnsdorf okupuje předposlední příčku.

Trenér Zdenko Frťala přitom až tak špatný kádr nemá. Mezi velké osobnosti se řadí někdejší reprezentační útočník Martin Fenin a také posila z Liberce – brazilský forvard Wesley da Silva a mládežnický reprezentant Stanislav Klobása.

„Varnsdorf jsem viděl ve čtyřech zápasech, páté utkání se chystám zhlédnout. Musím říct, že mají mladé mužstvo, a když ho jen trochu podceníme, budeme mít velký problém,“ začal o sobotním soupeři opavský trenér Roman Skuhravý. „Samozřejmě i oni mají potíže a toho budeme chtít využít. Bude to ale o maximální koncentraci z naší strany,“ zvedl prst kouč SFC.

Bezesporu hráčem, který má toho z kádru Varnsdorfu nejvíce za sebou, je Martin Fenin. Vzhledem ke zlomenině ruky ale v Opavě nenastoupí. „Varnsdorf určitě využil reprezentační přestávku k tomu, aby se dal zdravotně dohromady. A k Martinu Feninovi? Pokud je zdravý a je na tom dobře fyzicky, je to výborný fotbalista,“ poznamenal Roman Skuhravý a upozornil na libereckého Da Silvu. „Je to typ fotbalisty, jakým je náš Joel Kaymba. Rychlostně dobře vybavený, umí přejít jeden na jednoho, musíme si na něj dát pozor,“ podotkl opavský stratég.

Roman Skuhravý v minulosti ve Varnsdorfu působil, některé hráče tak dobře zná. „Kádr prošel změnami, hlavně směrem k ofenzivě. Fotbalisté ze zadních řad Zbrožek nebo Zieris i brankáři zůstali,“ pokračuje trenér Slezanů.

Šéf opavské lavičky by měl v sobotu rád co nejvíce fanoušků na tribunách. „Chtěl bych tímto pozvat fanoušky na zápas. Jsem rád, že máme takovou podporu, ale chtěl bych ještě více fanoušků,“ přeje si trenér Slezského FC Opava.

Sobotní utkání má výkop v 18 hodin, vstupenky si můžete zakoupit on-line. Pokud budete v Městských sadech chybět osobně, můžete průběh zápasu sledovat prostřednictvím streamu na webu iFortuna.cz či textového on-line přenosu.

Duel Slezského FC s Varnsdorfem bude jako hlavní rozhodčí řídit Jana Adámková. Na čarách jí budou asistovat Valter Boček (AR1) a Lukáš Lakomý (AR2).

Vysloužilé elektro za vstupenku zdarma

Máte doma starý telefon, fén nebo třeba toustovač? Pak máte jedinečnou možnost vyměnit je za vstupenku zdarma na fotbalový zápas, a podpořit tak Slezský FC Opava!

Prvních sto zájemců, kteří před zápasem SFC Opava – FK Varnsdorf (sobota 14. 10. 2017) v čase od 17 do 18 hod. přinesou ke stadionu do přistaveného červeného kontejneru vysloužilé elektro, získají zdarma vstupenky na následující domácí zápas. Během poločasu zápasu si pak tři vylosovaní fanoušci mohou ještě zasoutěžit o chytrou televizi, dárkové poukazy do fanshopu Slezského FC a další ceny.

Veškeré staré elektrospotřebiče o maximálních rozměrech 40 x 50 cm, které fanoušci během kampaně u stadionu odevzdají, budou následně rozebrány na součástky a recyklovány.

Více podrobností čtěte v samostatném článku.


sdílet