Skuhravý po remíze s Varnsdorfem: Zápas beru na sebe

15. 10. 2017
Redakce | FOTO: Deník / František Géla

Opava – Slezský FC ve strhující bitvě remizoval s Varnsdorfem. Utkání plné zvratů nakonec skončilo nerozhodně 3:3. Pro lídra Fortuna národní ligy je ale bod málo. Jak zápas viděl opavský trenér Roman Skuhravý?

„Vypadali jsme výborně, v utkání jsme dominovali, ale soupeř nás potrestal ze tří situací, na které jsme se připravovali. Asi málo. Je tam daleko více touhy hrát dopředu než si splnit základ, co dělá fotbal fotbalem,“ všímá si Skuhravý. „Pro nezaujatého diváka to možná bylo zajímavé utkání, ale zápas jde tentokrát za mnou,“ dodává.

Opavští měli v první půli velkou převahu, jenže Varnsdorf ukázal dva rychlé brejky, po trefách Klobásy vedl 2:0 a Slezané museli přidat. „Vidíte, jaký heroický výkon podali hosté. To, že jsou šikovní jsme věděli. Mrzí mě to, protože jsem i za stavu 0:2 věřil, že je v našich silách to otočit. Vlastní netrpělivostí a zbrklostí jsme to nezvládli,“ mrzí kouče Slezského FC.

Rychlonohý Da Silva a dvougólový Klobása při rychlých protiútocích hodně zlobili opavskou defenzivu. „Soupeř trpělivě čekal, až ztratíme balon a skvěle to třikrát vyřešil. Da Silva je samozřejmě šikovný hráč, ale nebylo to jen o něm. Při druhém gólu to byla naše obrovská chyba. Měli jsme situaci pod kontrolou, on nám vystoupil zpoza zad do strany a my jsme na to nereagovali. To, že je rychlejší než náš stoper, se dalo předpokládat,“ ví Skuhravý.

„Tenhle zápas beru na sebe. Se vztyčenou hlavou jedeme dál. Body, které jsme teď ztratili, musíme odněkud přivést. Mohli jsme si to v tabulce udělat trochu jednodušší, ale pracujeme dál,“ pokračuje.

Po změně stran ze hry stáhl Marko Radiće a na trávník poslal útočníka Davida Puškáče, který hned po třech minutách skóroval. Opavští tak dohrávali na dva klasické beky – Dominika Simerského a Jana Žídka. Na stoperu alternoval defenzivní štít Jan Schaffartzik.

„Chtěli jsme udělat změnu, šli jsme do většího rizika. Nemáme ještě v plné kondici Pavla Zavadila, takže nám dva střední záložníky hráli dva útočníci. Myslím, že jsme měli spoustu šancí, abychom utkání zvládli, i přesto, že jsme nebyli přesní v defenzivě,“ je přesvědčen Roman Skuhravý.


sdílet