David Vavruška: Nebudeme se na nic vymlouvat

4. 3. 2013
Redakce

Nepříznivé počasí narušilo začátek fotbalové sezóny, celé první jarní kolo Fotbalové národní ligy bylo odloženo na červen. Opavský tým navíc předtím odehrál svůj poslední přípravný zápas s Orlovou na zasněženém terénu. Jak tyto okolnosti vnímá David Vavruška?

„My jsme se tomu přizpůsobili a nebudeme se vymlouvat na to, že jsme pořádnou generálku neměli. Máme teď týden na to, abychom si na sebe ještě více zvykli a zapracovali nové hráče. Od dneška začínáme trénovat na přírodní trávě, což nám může pomoci,“ řekl trenér Slezského FC.

„Žádná generálka vám stejně dobrou sezónu nezajistí. Kolikrát je to ošidné. Můžete podat dobrý výkon a vyhrát 3-0, ale sezóna pak stojí za nic. Někdy zase platí, že čím horší je generálka, tím lépe hrajete v sezóně. Je to poměrně nečitelné,“ dodal David Vavruška.

Slezský FC žádné náhradní přípravné utkání neodehrál, místo toho byla zvolena varianta tréninkového zápasu mezi sebou. Trenér jej popsal takto: „Rozhodili jsme to podle postů tak, aby ten zápas měl nějakou úroveň. Je tam dost hráčů, kteří ještě bojují o místo v sestavě, takže se mohli tímto způsobem ukázat. Výhodou je, že takový zápas je řízený, mohli jsme jej párkrát zastavit a promluvit si s hráči.“

Opavský tým vlivem odložení 17. kola začíná jarní sezónu na domácím hřišti, následně jej v sezóně dvakrát čekají dva zápasy venku v řadě. Zápas na hřišti Bohemians Praha byl přeložen na samý závěr ročníku za utkání v Mostě.

„Nemá vůbec cenu řešit rozlosování. Na podzim jsme měli víc zápasů doma, a to jsme si sami prohospodařili. Nemáme kam uhnout, chceme bodovat všude. Ztrátu musíme umazávat úspěchy na hřištích soupeřů,“ okomentoval tuto situaci David Vavruška.

Trenér se vyjádřil také ke stavu Františka Metelky, kterého trápí zdravotní problémy. „Jeho zranění by nemělo být vážné. Záležet jen bude na tom, jestli nám bude stačit tento týden na to, aby se dostal na hřiště,“ řekl trenér Slezského FC Opava.


sdílet