Slezský FC zaplatí pokutu, nevhodné chování fanoušků odsuzuje

26. 10. 2017
Klub

Opava – Na základě rozhodnutí Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace byl Slezský FC Opava potrestán finanční pokutou ve výši 50 tisíc korun za porušení povinnosti pořádajícího klubu v utkání 11. kola Fortuna národní ligy s Varnsdorfem.

Důvodem finančního postihu je nevhodné chování několika fanoušků, kteří v průběhu utkání ze sektorů F5 a G5 vhazovali předměty na hrací plochu, kdy v jednom případě došlo k zasažení hráče soupeře a jeho zranění.

Slezský FC Opava se od těchto jedinců, kteří poškozují jak klub, tak ostatní slušné příznivce, jednoznačně distancuje a podobné chování nejen na stadionu v Městských sadech zcela odmítá.

Při případných dalších prohřešcích hrozí Slezskému FC finanční pokuta až do výše deseti milionů korun případně uzavření části, nebo dokonce celého stadionu.

Klub by podobným excesům rád předešel, a proto přijme opatření, aby se taková situace v budoucnu neopakovala. Zároveň věří ve slušnou podporu Slezského FC ve sportovním duchu, principu fair-play a respektu k soupeři.


sdílet